Реклама / Ads
19| 7773 |21.10.2013 НОВИНИ

Ето ги "родителите" на малката Мария

.
С прокурорско разрешение бяха разпространени снимките на "родителите" на малката Мария. Срещу двамата е образувано наказателно производство за отвличане на непълнолетно дете.
 






Според информация 40-годишната Елефтерия Димопулу ще бъде прехвърлена в затвора Коридалос, а 39-годишния Христос Сали в затвора "Лариса".

При разпит Христос Сали казал името на българския посредник, както и на истинската майка на Мария. 39-годишният мъж е поискал да бъде освободен и да се срещне с двойката българи, които според думите му живеят в Гърция, както и да премахне поверителността при телефонния разговор за него и обвиняемата, за да се намерят истинските родители на детето.

Мъжът потвърдил, че съпругата му го принудила да приеме детето от българските роми, отбелязвайки, че самият той е баща на пет деца.

От вчера се тиражира и версията, че малката Мария е купена за 500 евро от българска майка, която се намира в Атина, и българските роми в района на Атика знаят подробности, които могат да осветлят разследването.

Русото момиченце знае само две-три гръцки думи и говори някакъв "неразбираем цигански диалект". То е живяло с двойката цигани на възраст 39 и 40 г., които първоначално се представяли за истинските му родители.

Разследва се подробно общата дейност на семейството, след като стана ясно, че мъжът е бил обвинен в миналото за обир и в опит за подправяне на документи в опит за издаване на фалшива лична карта за друг циганин. За обира преди 8 г. в Солун, той е осъден на няколко години затвор. Все още има неясноти и за общо 14 деца, с които се е сдобила двойката. Някои били представяни като близнаци, но се установило, че имат разлика във възрастта от няколко години.

Полицейски служители заявяват, че става въпрос за "фабрика" за нелегални дейности на семейството, вероятно свързани с неправомерно получаване на семейни помощи, престъпни мрежи за просия и незаконни осиновявания, основно от България, предава 24 часа.

Според тях има минимална вероятност момиченцето да е станало жертва на отвличане, тъй като тогава изясняването на самоличността му би била бързо и то би било издирвано от родителите си. Фактът, че детето изглежда напълно зависимо от циганите и съществува заговор за мълчание около неговия произход, води до извода, че може би има сътрудничество от страна на истинските родители на детето с циганите.

Не се изключват никакви версии и се разследват всички възможности и със съдействието на Интерпол за изчезнали деца. "Разследва се изчерпателно версията момиченцето да е било предназначено за осиновяване от бездетна двойка гърци. Така не изключваме вероятността горкото дете да е останало в ръцете на престъпниците след арестуването на посредниците, много от които са цигани от Гърция и България", съобщиха от полицията.

Вече се работи и по версията за съществуване на канал за внасяне на бременни жени от България, които раждат в Гърция, след което децата се продават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5506 |21.10.2013 Да! Малката Мария е нашенка . 0| 5693 |21.10.2013 Циганите карали Мария да танцува като дресирано мече . 26| 7520 |14.09.2013 Да отвлекат детето на съдия Мария Митева, пожелават жертви на „Наглите” . 44| 5811 |03.09.2013 Мария Пиргова: Хора от ГЕРБ ще провокират сблъсъци пред Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads