Реклама / Ads
25| 7843 |28.09.2007 НОВИНИ

European Security: България - връщане на старите демони?

.
Под това заглавие сайтът European Security публикува убийствен материал за България. Поводът е предстоящото, на 4 октомври, посещение на френския президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия в София.
 
Източници на Frognews.bg разкриха, че зад обемния материал стоят анализатори на френските тайни служби и външното разузнаване. Изключително остри и задълбочени оценки разкриват отношението на френската страна към процесите в България. Основният извод е, че в страната ни властта е превзета и се упражнява от бивши сътрудници на Държавна сигурност и хора, свързани тясно с комунистическия режим. Това авторите наричат „завръщане на старите демони"...

Едно от малкото положителни неща за България, за които са се сетили авторите на обемната статия, е това, че по нашите земи са живели траките и сме наследили хилядолетна цивилизация.

Основната теза в материала е прибързаното приемане на България и Румъния в Евросъюза.

Анализът отбелязва няколко основни неща, които се случват у нас, и които плашат останалите членки на ЕС.

dogan.jpgНад всички тревоги е тази от огромната корупция, обхванала страната. „Липсва политическа воля за борба с корупцията на всички нива. Патетичните уверения на партиите остават само на книга. Нито активни действия, нито резултати", пишат авторите на статията.

В центъра на тяхното внимание са политически фигури като Ахмед Демир Доган (по този начин е изписван лидерът на ДПС), президентът Георги Първанов, както и министри от сегашния кабинет и активни политици и лидери на партии. Тезата за корупцията е аргументирана с различни цитати от интервюта, както и на журналистически разследвания в наши медии. Особено внимание е отделено на гостуването на Доган в „Шоуто на Слави" преди повече от две години, където той призна откровено за съществуването на „обръчи от фирми" около Движението за права и свободи. „Същият този човек нагло обявява преди изборите за евродепутати през май, че София не му стига, иска да управлява и Брюксел. Очевидно става дума да управлява с парите от еврофондовете, които са формирани от данъците на гражданите на Европа." Като наричат това „нахално изказване", авторите цитират и друга мисъл на Доган: „Екологията е много важна, за да я оставим на еколозите". Авторите визират отново еврофондовете, които очевидно хората на Доган искат да използват максимално за някакви свои цели.

Авторите на статията заявяват в прав текст, че Саркози би допуснал огромна грешка, ако по време на посещението си в България се срещне с Ахмед Демир Доган. Според тях френското общество не би простило такова поведение. „Доган със своите под 10 процента електорална подкрепа вече години наред властва в българската политика и е придобил абсолютна власт над процесите в държавата. Позволява си действия и изказвания, които не съответстват на европейските норми".

В статията е цитиран български турчин, който обяснява по какъв начин ДПС купува цигански гласове на изборите. Споменат е и примерът от предишните избори, когато в такова купуване на ромски гласове бе замесено името и на бизнесмена Христо Ковачки.

Европа дава на България фондове и помощи, съставени от данъците на всеки европеец, а получаваме от България единствено незаконен трафик, проститутки и наркотици, пише още в материала.

В статията подробно се описват и заявления за големи успехи в борбата с организираната престъпност на вътрешния министър Румен Петков и на главния прокурор Борис Велчев.

Специално внимание е отделено и на президента Георги Първанов. Отбелязани са разкритията на Комисията по досиетата за неговите връзки със структури на комунистическата Държавна сигурност. Подчертана е и топлата му връзка с ДПС и Ахмед Демир Доган. Агентурното минало на лидера на ДПС също не е подминато.

Скоро Франция ще поеме ръководството на ЕС и трябва да си дава сметка за тревожните процеси, изнасяни от България към Европа, пише в статията. Процесът на разширение трябва да се спре или най-малкото да се забави, защото сега се вижда вредата от избързването със София. Държава, в която се ислямизира дори политиката, не е достатъчно полезна и трябва да извърви дълъг път към своето европеизиране, смятат авторите на European Security.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6377 |27.09.2007 България лидер по корупция в ЕС, само Румъния е пред нас . 3| 6841 |18.09.2007 Държавният департамент на САЩ: Наркотрафикът в България е плод на корупция и лош съд . 3| 5064 |10.09.2007 Пресъхва инвестиционният поток към България и Източна Европа, спасява ни туризма . 4| 5373 |04.09.2007 "Der Standard": България е на опашката по производителност на труда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads