Реклама / Ads
5| 4740 |30.09.2015 НОВИНИ

Ева Паунова: Съюзът на капиталовите пазари ще повиши финансирането за малкия бизнес

.
Ева Паунова
Комисарят за финансовата стабилност, финансовите услуги и капиталовите пазари Джонатан Хил представи днес плана за действие на Европейската комисия относно Съюза на капиталовите пазари (СКП). Според единствения български представител в Комисията по икономически и парични въпроси в ЕП Ева Паунова, "изграждането на такъв Съюз ще подпомогне финансирането на реалната икономика, особено малките и средни предприятия и предприемачите, които в момента срещат трудности в набавянето на средства."
 

Обявявайки плана за изграждането на СКП, Комисар Хил представи шест основни инициативи, които Комисията ще стартира незабавно. "Радвам се да видя, че подкрепата за Европейския план за инвестиции е основен приоритет - заедно, Планът Юнкер и Съюзът на капиталовите пазари ще диверсифицират източниците на финансиране и разпределяне на рисковете в европейската икономика", заяви Паунова.

 

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП поясни, че "основната цел на съюза на капиталовите пазари е да премахне пречките пред трансграничните инвестиции в ЕС и пред достъпа на предприятията до финансиране. Ще бъдат улеснени и контактите между лицата, които се нуждаят от средства, и инвеститорите - изграждайки ефективна инвестиционна верига."

 

Във връзка с обявения план за действие, на 30 септември 2015 г. Комисията също стартира публична консултация с цел да бъдат събрани доказателства за ефектите на действащите в момента финансови правила и да бъдат предотвратени нежелани последици от предложените реформи. Други конкретни действия, предвидени от Комисията, са повишаване качеството на секюритизиращите инструменти и преразглеждане на Директивата за проспектите. Тези мерки целят да се увеличи значително прозрачността, последователността и наличността на важна информация за инвеститорите с цел изграждането на функциониращ Съюз на капиталовите пазари в ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 7539 |18.09.2015 Евродепутатът Паунова: Никакви договори с Русия заради Крим . 11| 4673 |13.02.2015 Съюзът на съдиите гневен на премиера Борисов за "Червеи" . 11| 7028 |10.02.2015 Съюзът на учените: Професори и доценти масово плагиатстват . 10| 5147 |18.07.2014 Най-после! Съюзът на съдиите възстана срещу ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads