Реклама / Ads
21| 7912 |21.01.2015 НОВИНИ

Евгений Дайнов: РБ играе пръчка и морков спрямо инертното тяло ГЕРБ

.
Евгений Дайнов
Президентът разви самостоятелна позиция по много въпроси, които не винаги съвпадат с тези на ГЕРБ, каза още той. По отношение на съдебната реформа Дайнов каза:
 

Вече исканията на гражданите имат представители и в парламента, и в правителството чрез Реформаторския блок, който очевидно трябва да играе и пръчка и морков спрямо инертното тяло на ГЕРБ. Помним, че ГЕРБ демонстративно бяха обвързани с фигури от задкулисието и техните интереси през предишния мандат. Не сме видели ГЕРБ да се е отвързало от задкулисието. Някаква част от ГЕРБ очевидно не е обвързана със съмнителни хора и интереси. От ГЕРБ трябва да разберат, че са в капан и да продължат да си играят със задкулисни интереси - ще им се стовари гражданското възмущение. Ако решат да представляват гражданите си и тръгнат срещу задкулисните интереси, ще им се стовари отмъщението на задкулисието.

 

По отношение на прогнозата на Лютви Местан за неизбежни предсрочни избори през 2015-а година политологът заяви:

 

При всички положения годината ще е бурна. Всичко е възможно. Надяваме се да има война срещу мафията.

 

Политологът Татяна Буруджиева посочи, че не вижда в президента сериозна фигура, която да защитава гражданското общество:

 

Неговите церемониални прояви предизвикват печал у мен, защото човек очаква да се надгражда, а на фона на този президент всички негови предшественици изглеждат като титани и колоси в политиката. В днешната пресконференция видях две неща – президентът се опита да прехвърли фокуса на политическия живот върху самото президентство и дейността си и да центрира около себе си и външната политика на България, т.е. той не се отчете какво е направил, нито даде сериозно заявка за това какво ще прави следващите години, а ни каза как той оценява тези години. За мен най-трагичното е, че хората от собствената му партия не се интересуват от него, за това какво прави и какво ще прави. Всички знаем, че 21-ви януари е денят на президента на България. Не му дадоха дори шанса това да е неговият ден.

 

Самият  факт, че всички партии започват да обсъждат своите номинации за президент още на третата година от управлението на настоящия вече е оценка за предстоящия президент, каза тя и добави:

 

Не е рано да се говори за президентските избори, но това, което се говори сега, много ще се различава от това, което ще имаме като кандидати след 2 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4300 |08.01.2015 Времето играе пинг-понг: иде жега, после пак студ . 20| 4878 |22.12.2014 Дайнов: Задкулисието е гладно и му трябват пари . 6| 4535 |27.10.2014 Местан в парламента: Ще изиграем позитивна роля . 5| 4445 |14.10.2014 Е. Дайнов: ГЕРБ няма да приеме подкрепата на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads