Реклама / Ads
56| 5315 |25.07.2013 НОВИНИ

Евгения Живкова: Карат хора от провинцията за пари на протеста

.
Евгения Живкова
Не знам кога брат ми е ходил по протестите. Не сме разговаряли за това. Може би е бил на първите протести, но не мога да отговарям от негово име, казва Живкова.
 

Протестите станаха агресивни, вече ми се струва, че сред мирно протестиращите има и провокатори, казва в интервю за 24 часа Евгения Живкова. В последните дни научавам чрез познати, че се карат хора с автобуси от провинцията - казаха ми за Перник, срещу 50 лв. да вандалстват пред парламента. От близки чувам също, че техни познати ходят да протестират срещу 40 лв. на ден.
 

Източникът ми е достоверен, защото хора, на които е плащано, са казвали на мои познати, че ходят да протестират. И виждаме накъде избива тази агресия. Не може да се руши така градът. В крайна сметка има легитимни начини за преговори, които може би биха довели до удовлетворяване на исканията на протестиращите.


Вероятно става въпрос за хора, които не ходят на работа. Сметнете колко пари биха изкарали с протест, ако вземат 40- 50 лв. на ден. Всяко правителство ли ще сваляме с протести? Мирни или не. Не можеш да не дадеш никакъв шанс на който и да е управляващ да покаже какво може да направи за държавата си. Минали са само 2 месеца от изборите и това, което се случва, не е нормално.


Гражданите също трябва да се замислят какво вършат, защото не може депутати, министри, журналисти да са заложници цяла нощ в НС. Това не е нормално за демократична държава, те също са граждани и имат конституционни права. Още повече че не е много ясно освен оставка на правителството какво друго се иска.


Но оставка на правителството ще успокои улицата до изборите
. Какво ще се случи след избори? Кой ще дойде на власт и кой ни гарантира, че няма да има нови протести. Никой. Реално от февруари сме само в протести.

В крайна сметка правителството е избрано по волята на народа. Защо ГЕРБ се отказаха от мандата си и не направиха дори опит за съставяне на правителство? Това е безотговорно отношение. Напускането на парламента също.


БСП наистина направи грешки с някои назначения, които доведоха дотук. Но не можеш да не дадеш шанс на управляващите, които и да са те, да си свършат работата, държавата да функционира нормално. Да се търси изход за разрешаване на съществуващите проблеми, а не да се създават нови.


Но трябва да има диалог между протестиращите и правителството, това трябваше да се е случило досега...Трябва да се направи опит да се говори с хората от улицата. Още повече че президентът взе страната на протестиращите и не се намеси като държавен глава да успокои ситуацията, което е безотговорно като поведение. Затова смятам, че трябва да се успокоят страстите, всички трябва да имат разум, за да се види как ще се изкара тежката зима, която предстои. Но не е добре да има нови избори сега, смята Живкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4949 |20.05.2013 Тренчев: Опитват да вкарат синдикатите в политически сценарий . 21| 5694 |11.04.2013 Я. Янев: Социолозите се карат като цигани при изневяра . 18| 5575 |08.03.2013 ДКЕВР има нова шефка - Евгения Харитонова . 21| 5021 |25.11.2012 Люба Кулезич: Ще си прережа вените, ако ме вкарат в БИГ Брадър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads