Реклама / Ads
0| 4399 |13.06.2008 НОВИНИ

Евро 2008 смъкна успеха и дисциплината в Алма Матер

.
Заради Европейското по футбол и професори, и студенти се оплакват от слаби резултати през настоящата сесия в СУ. Проф. Георги Петканов и проф. Симеон Хаджикосев пък са сред най-големите мачаджии.
 

Макар че Българският национален отбор по футбол не успя да е класира на Евро 2008, още от самото му начало то предизвика огромен интерес сред нашенските запалянковци. Няколко дни по-рано от неговото откриване обаче започна традиционната лятна сесия в СУ “Св. Климент Охридски”. Както всички верни футболни фенове у нас, така и мъжката част от университета, е пощуряла по мачовете още в предварителните групи. И студенти и преподаватели в момента са на тема футбол. Настане ли вечер, около 18.30 ч, в барчетата в Студентски град буквално не може да се диша от запалянковци. Някои от тях следят срещите с особено голям интерес, тъй като пускат фишове в букмейкърски къщи, за да си докарат нещо отгоре.

Това според преподаватели в Алма Матер неминуемо пък оказва влияние върху оценките на изпитите, които студентите полагат. Оказва се обаче, че те в момента са на 2-ри план, поне докато не свърши Европейското. Повечето са навити да ходят на поправки през септември, но да гледат всички срещи от мондиала. Колегите им пък от УНСС открито злорадстват, тъй като сесията им вече почти свърши и спокойно ще могат да си изгледат всички мачове до самия финал на по биричка с футболна компания.

Единствените хора, които от части проявяват разбиране към студентите в СУ, са мъжете-преподаватели. Едни от най-запалените мачаджии например са проф. Георги Петканов, както и състудентът му проф. Огнян Герджиков, и двамата преподаватели в Юридическия факултет. Виден футболен запалянко от научните среди на българската литература пък е проф. Симеон Хаджикосев. Студентите коментират, че и тримата са позанижили критериите си и по някакъв начин дори влизат в положението на момчетата, като гледат да не ги ощетяват много. “Остава само и преподавателките да проявят поне капчица разбиране”, с мъка коментират младежите.

Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11441 |13.06.2008 Петък, 13 –Ч. Р. Д. кмете . 0| 11347 |13.06.2008 “Епохата на цар Фердинанд I” ще обсъждат учени, артисти и политици . 1| 5154 |13.06.2008 Експерти от образователното министерство пишат и учебници . 6| 4709 |13.06.2008 Минималната пенсия ще е 113,49 лв. от 1 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads