Реклама / Ads
0| 3441 |07.12.2018 НОВИНИ

Евродепутат Момчил Неков инициира открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС

.
Момчил Неков
Дискусията ще се проведе на 10 декември 2018 г. (понеделник) от 09:30 ч. в София, Дома на Европа, ул. „Георги С. Раковски“ № 124. „Като съ-докладчик по становището на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент относно директивата за смяната на времето, смятам, че е необходимо широко обществено обсъждане по темата.“, заяви Момчил Неков.
 

Целта на обществената дискусия е да се обсъди предложението за преустановяване на сезонните промени на часовото време и за отмяна на Директива 2000/84/ЕО.

Ще бъдат представени основните аспекти на предложението за изменение и социалният ефект от тях върху различни групи граждани и сектори.

 

На 12 септември 2018 г. ЕК предложи Директива, с която да се отмени смяната на времето. Предложението на ЕК е тази нова директива да влезе в сила на 1 април 2019 г. и държавите членки да преустановят смяната на времето на 31 март 2019 г. Преди дни Съветът на ЕС предложи новата директива да влезе в сила на 31 март 2021 г.
Евродепутатите поискаха задълбочена оценка на смяната между зимно и лятно часово време, а различни комисии от ЕП ще се произнесат по въпроса със специални доклади.

 

„Някои ще кажат, че тази тема не е толкова важна и защо се занимаваме с тези въпроси, но искам да подчертая, че за европейските граждани това е важна тема – 86% от европейците са гласували за премахване на смяната на часовото време“.

 

„Правим тази дискусия, защото трябва да се посочат ефектите от преминаването към зимно или лятно часово време и така хората да направят своя избор. Държавите членки ще трябва да изберат към кое часово време желаят да приемат, а страната ни е добре да има единна позиция.“, допълни Неков.

 

В събитието на 10 декември са поканени да участват представители на Министерство на енергетиката, БСК, БТПП, работодателски организации, неправителствени организации от сферата на земеделието, лекари, психолози, представители от научните среди и синдикати.


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3702 |23.11.2018 Момчил Неков: В обществото се насажда масова психоза за (e)миграция . 0| 3892 |30.10.2018 Евродепутати останаха изненадани от концентрацията на субсидии в България . 0| 3749 |26.10.2018 Евродепутати по „стъпките на българското качество и вкус“ . 5| 4409 |26.10.2018 Момчил Ненков: Ако изберем лятно време, може да се отдалечим от страните на Централна Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads