Реклама / Ads
0| 3818 |18.10.2018 НОВИНИ

Евродепутати подкрепиха ”Визия за България” на конференция в ЕП

.
Момчил Неков: В България социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме в образователната система всички деца, за да имат те бъдеще.
 

"70 милиона европейци нямат никакви знания и умения, свързани с четене, писане и смятане. Ние, социалистите, избираме да поставим хората на първо място. Заради това, искаме винаги да има повече пари за учителите и образованието". Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков на конференцията “Образование, култура и солидарно гражданско общество: Преобразуване на Европа оттук ”, организирана от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП.

 

Той заяви, че образователната система трябва да създава личности, в чиито умения държавите да инвестират. Неков каза още, че е много важно социалистите да покажат, че тяхната политика е свързана и със защитата на децата още от най-ранна възраст, защото те са най-уязвимата група в обществото. "В България, социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме в образователната система всички деца, за да имат те бъдеще", обясни още евродепутатът.

 

Неков обяви, че в Силистра ще представи проучване, свързано с въпроса- как можем да направим връзката между бизнеса и образованието, за да могат младите хора да се реализират в родното си място.

 

Анелия Клисарова: Във "Визия за България" сме заложили образованието, културата и науката като основен приоритет и не можем да ги делим.

 

"За да имаме добро висше образование, началната подготовка на децата в училище, мотивацията им да се учат, трябва да бъдат на много високо ниво. Във "Визия за България" ние сме заложили образованието, културата и науката като основен приоритет и не можем да ги делим", каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Анелия Клисарова по време на конференцията.

 

Тя добави, че всеки българин може да даде своите предложения във всички части на Визията, за да решим проблемите заедно. "61% от българските граждани казват, че не са доволни от нивото на образованието и искат то да се подобри- това показва желанието на хората, децата им да се учат. За съжаление, 23 000 деца годишно остават извън образователната система, въпреки че образованието до 16 годишна възраст у нас е задължително", обясни народният представител.

 

Проф.Клисарова каза още, че цел на Визията е да бъде създадена образователна система, която да развива младите хора, за да могат те да се реализират. "С "Визия за България" издигаме статуса на учителя на по-високо ниво, предлагаме и пълна държавна издръжка на децата в детските градини, заедно със здравословния начин на живот, както и много други неща, свързани с образованието", каза още Анелия Клисарова .

 


.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3854 |09.10.2018 Евродепутатите на БСП към Таяни: Настояваме за реакция срещу езика на омразата и изказването на Джамбазки . 6| 6481 |12.09.2018 БСП и ДПС подкрепиха санкциите срещу Орбан в ЕП . 2| 5398 |28.07.2018 Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания . 1| 3796 |22.07.2018 Догодина избираме кметове и евродепутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads