Реклама / Ads
0| 3858 |17.03.2020 НОВИНИ

Европа затваря вратите си заради COVID-19

.
България затваря границата си за няколко държави от утре. Граждани на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия няма да се допускат на територията на страната.
 

Новината съобщиха от Министерството на здравеопазването, а забраната влиза в сила в полунощ на 18 март.

 

Изключение са гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства.

Ето и нивото на риск на гражданите на изброените държави:

Ниво 5: Китай, Иран;

 

Ниво 4: Германия, Франция, Италия, Испания, Република Корея, Северна Корея (КНДР), Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка;

 

Ниво 3: САЩ, Япония, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия, Белгия, Австрия.

 

Ниво 2: Сърбия, Румъния, Малайзия, Катар, Австралия, Канада, Гърция, Чехия, Финландия, Португалия, Сингапур, Словения, Естония, Исландия, Ирландия, Полша.

Кирил Ананиев разпореди и разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа - Нимфея и Илинден – Ексохи.

 

Междувременно цяла Европа обяви, че за 30 дни ще затвори външните си граници с цел ограничаване разпространението на COVID-19.

 

Късно снощи сръбското правителство разшири списъка на страните, от които не пропуска граждани, идващи от тяхна територия.

 

Румъния въведе подобна мярка още на 14 март. Граждани на България, Сърбия, Унгария, Украйна и Молдова не се допускат на територията на държавата.

 

Северна Македония – взето е решение за затваряне на сухопътните ГКПП на Република Северна Македония с изключение на Табановце, Деве Баир, Кяфасан, Богородица и Блаце. Пунктовете се затварят за преминаващите граждани (включително автобуси), но не и за товарен трафик.

 

Канада затвори вчера границите си за всички чуждестранни граждани с изключение тези от Съединените щати.

 

Русия ще ограничи достъпа на чужденци от утре.

 

В Германия се затварят повечето магазини и се въвежда забрана за събиране на места за вероизповедание. Нощувки в страната няма да бъдат разрешени за туристически цели.

Швейцария от днес е в извънредно положение – влизането е разрешено само на швейцарски граждани.

 

Отменени са полетите от България към Италия и Испания, заради усложняващата се картина и разпространение на заразата там.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4606 |16.03.2020 ЕС затваря външните си граници за 30 дни . 3| 4060 |16.03.2020 МВР: Няма заповед за затваряне на храмове, но хората да не се струпват . 0| 3994 |16.03.2020 Прокуратурата затваря ски зоната в Банско заради коронавируса . 9| 5818 |14.03.2020 Вижте кои обекти работят и кои затварят врати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads