Реклама / Ads
0| 4716 |17.09.2008 НОВИНИ

Европарламентът със свой интернет ТВ канал

.
Всеки интернет потребител по света ще има възможността да наблюдава редовно обновяван набор от програми, следящи живота в Европейския парламент чрез един модерен формат.
 

 

Председателят на Европейския парламент Ханс - Герт Пьотеринг заяви на целемонията по откриването, че EuroparlTV ще бъде отличен интернет инструмент за гражданите, особено за младите хора, чрез който могат да се информират за дейносттаа и решенията на директно избрания Европейски парламент - решения, които оказват влияние върху 500 милиона европейски граждани. Една от причините вместо традиционен телевизонен канал да има интернет телевизионен канал е, чи интернет телевизията се вписва много по- добре в съвременното развитие на технологиите, по- специално по отношение на сближаването на компютърните и телевизионните технологии и бързото разпространение на широколентов интернет. EuroparlTV е съставен сам по себе си от 4 канала, всеки един от които е ориентиран към различна аудитория. "Вашият Парламент" е насочен към хората, които имат интерес към политическите въпроси на ниво ЕС - информирани граждани, отраслови организации, социални партньори, лобисти, академични кръгове, както и служители на евроинституциите. "Вашият глас" е създаден за широката публика и дава възможност за добавяне на създадени от потребителите материали. "Млада Европа" е предназначен основно за децата на училищна възраст, които са активни потребители на интернет и представляват бъдещите европейски избиратели. "Парламентът на живо" предлага широко отразяване на живо на различни събития от Парламента, като дебатите по време на пленарни сесии, с линкове към аудиовизуални архиви от предишни сесии, както и дейността на парламентарните комисии, която ще бъде отразявана.  EuroparlTV може да бъде гледан от всеки с достъп до интернет, като потребителите могат да избират между програмите Windows Мedia и Flash 9. Всички програми ще бъдат преведени на повече от 20 езика, което прави сайта уникален. Някои програми ще бъдат дублирани, докато други ще бъдат със субтитри. Системата ще бъде тествана и усъвършенствана през идните седмици. Според Редакционната харта, каналът гарантира отразяването на плурализма на мненията в Европейския парламент, като надлежно отчита относителната тежест на политическите групи, в съответствие с неутрална и независима редакционна политика. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 19089 |02.09.2008 Европарламентът създава етичен кодекс за рекламната дейност . 37| 6758 |28.07.2008 Хора от ДАНС и митниците реанимират наркоканалите на Държавна сигурност . 0| 12179 |18.06.2008 ГДБОП-Варна погна главния интернет-доставчик в града заради ТИМ-СОТ . 3| 5065 |21.05.2008 Как да съсипеш банка по Интернет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads