Реклама / Ads
0| 5043 |21.06.2007 НОВИНИ

Европейски глави и Станишев бистрят бъдещето на конституцията

.
Днес в Брюксел ще се открие двудневна среща на върха на Европейския съюз. Българският премиер Сергей Станишев ще вземе участие в срещата на лидерите от партията на европейските социалисти. У нас го замества вицепремиерът и министър на науката и образованието Даниел Вълчев.
 

stanishev1.jpg Министър-председателят Сергей Станишев е в Брюксел, където започва Европейският съвет на равнище държавни и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС и присъединяващите се страни. В рамките на форума ще бъдат обсъдени перспективите пред Договора за Европейска конституция, дейността по изграждането на ЕС като зона за свобода, сигурност и правосъдие, както и въпроси от социално-икономическата и външнополитически области. Канцлерът на Германия, председателстваща ЕС, Ангела Меркел се надява, предавайки председателството на Съюза на Португалия, да даде и начален тласък на процеса по ратифициране на конституцията. Българският премиер ще вземе участие днес в срещата на лидерите от партията на европейските социалисти (ПЕС) и ще присъства на официалното откриване на новата сграда на постоянното ни представителство в Брюксел. Програмата включва среща на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС с председателя на Европейския парламент Хенс Герт Пьотеринг и работна вечеря с председателя на Европейската комисия и върховния представител за общата външна политика и политика за сигурност. В състава на водената от премиера Сергей Станишев делегация са включени заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и др.

В отсъствието на министър-председателя, неговите функции ще се изпълняват от вицепремиера и министър на образованието и науката Даниел Вълчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4871 |20.06.2007 Европейската конституция е мъртва, да живее Европейският договор! . 0| 6270 |16.06.2007 Станишев: Не е важна БСП, а държавата. Нека се изпокараме, но да се обединим . 0| 5491 |23.05.2007 Известни са вече 18-те представители на България в Европейския парламент . 0| 6308 |06.05.2007 Президентът Първанов : Действията на Станишев са закъснели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads