Реклама / Ads
9| 5428 |14.11.2011 НОВИНИ

Европейският полицейски синдикат мъмри Борисов

.
Европейския полицейски синдикат (ЕПС) отправи сериозни критики към българския министър-председател Бойко Борисов. В писмо, адресирано до премиера, се изказва несъгласие с някои действия на управляващите по отношение на социалния диалог между представителите на правителството, синдикатите и работодателските асоциации в България.
 

 

Шефът на ЕПС Герит Ван де Камп изразява съжалението си, че българският полицейски синдикат не винаги е включван в решения относно политиката на правителството, което се отразява отрицателно и на служителите в полицията.

 

Де Кемп пише в допълнение, че ЕПС не може да разбере защо политическите лидери в България:


- не са склонни да дискутират алтернативните мерки за справяне с орязването на доходите и нарушаване на Закона за работното време;


- поставят социалното осигуряване на служителите в полицията под голямо напрежение;


- игнорират предупрежденията за риск от увеличаване на престъпността, за социални и граждански размирици;


- не използват наличните европейски субсидии или други източници на финансиране.

 

Освен това, ние още веднъж наблягаме на това, че ако се игнорират или не се прилагат адекватно Европейските закони и разпоредби, доверието към България и имиджът на българското правителство могат да бъдат компрометирани на национално и европейско ниво, заявява в прав текст шефът на Европейския полицейски синдикат, „обещавайки" на Борисов, че ще съобщи очакванията си пред Европейската комисия.


В заключение той кани премиера в Холандия, за да се запознае лично с „добрите практики на социалния диалог между работодателите и служителите".

Припомняме, преди дни от синдиката на МВР обявиха готовност за протести във връзка с увеличения стаж за пенсиониране, както и заради това, че синдикатът е изолиран от вземането на социални решения, свързани със системата на сигурността.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5373 |10.11.2011 Първанов четка със слова и отличия съветника си проф. Борисов . 55| 5108 |10.11.2011 Б. Борисов: Продължаваме реформите . 25| 5316 |08.11.2011 Б. Борисов към полицаите: Познавам и вас, и условията, в които работите! . 65| 4816 |03.11.2011 Борисов: С БАН ще работим така, както ЕК работи с нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads