Реклама / Ads
0| 4650 |12.11.2014 НОВИНИ

Европол раздаде награди на ДАНС

.
Европол награди 17 служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по време на работна среща в Чикаго (САЩ), проведена на 13-17 октомври 2014 г. с участието на Европол и федералната служба на САЩ „Сикрет Сървис”, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.
 
Отличията се връчват на българските експерти за постигнати значими резултати при осъществяването на международна операция през май 2014 г. съвместно с чуждестранна партньорска служба и експерти от Европол за разкриване и пресичане на дейността на организирана престъпна група, извършваща престъпления с електронни платежни инструменти (ЕПИ). При операцията на територията на България са разкрити 3 работилници за скимираща техника, задържани са 6-има български граждани, участници в организираната престъпна група и е иззета скимираща и друга техника.

Ръководителят на Европейския център за борба с киберпрестъпността към Европол Троелс Йортинг подчерта, че през последните години българските служби са постигнали изключителни резултати в борбата с престъпленията с ЕПИ.
Отбелязано бе, че провежданите операции от служителите на ДАНС по линия на противодействие на организираната престъпност са пример за отлично взаимодействие и координация на международно ниво, което е от особена важност за постигането на успехи.

В дейностите си по линия на противодействие на тежката и международна организирана престъпност като една от най-големите заплахи за европейските държави, служителите на ДАНС работят последователно и целенасочено за повишаване нивото на сигурност на регионално и европейско ниво чрез укрепване на сътрудничеството с партньорските служби и релевантните европейски структури – SELEC, Европол, Интерпол, Фронтекс и др.

В тази връзка през последната година (01.10.2013 г.-10.11.2014 г.) са проведени общо 459 работни срещи в международен формат, вкл. и обмен на информация по конкретни случаи; реализирани са 53 международни операции, вкл. и по паралелни разследвания и са получени 12 награди.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5062 |06.11.2014 Европол отрече за българи в Ислямска държава . 1| 5235 |25.09.2014 Шеф на Европол: Разкрихме нов трафик на наркотици през България . 11| 7522 |20.09.2014 Александров: Цели се обезценяване на кредитите, раздадени от КТБ . 1| 5666 |05.08.2014 На изпроводяк МВР награди Петър Чобанов и Боян Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads