Реклама / Ads
7| 5884 |19.07.2019 НОВИНИ

Евтим Костадинов: Синът ми е освободен от ареста, оклеветен е

.
Евтим Костадинов
Синът ми вчера е бил освободен от прокуратурата и отново е на работа. Той работи с прокуратурата от една година, за да помага за разясняването на корупционните практики в ДФ ”Земеделие”. Всичко, случило се е едно недоразумение и се надявам да се докаже.
 

Това заяви пред БТВ Евтим Костадинов, председател на Комисията по досиетата и баща на един от задържаните - Калоян Костадинов. „Разбрах за ареста на сина ми от медиите. Аз не бях притеснен, защото познавам правната подготовка на сина ми и не вярвах, че са истина представените неща в публичното пространство“, добави той.

„Калоян Костадинов е бил разпределен за ръководител на една работна група, която излиза със становище, че няма проблем по документацията на дадена фирма.

 

Той е нямал право да разпорежда и подписва разрешение на отпускането на суми. Чувствам се обиден, че се допусна едно публично оклеветяване на сина ми. Той не е имал никакви правомощия. Единствено да даде становище. Правомощия е имал по-горестоящ ръководител. Пари не са превеждани и до момента. Става дума за недоразумение. Синът ми не е имал възможност да разпределя пари“, категоричен бе Костадинов.

 

Иван Гешев твърди, че става дума за едни и също фирми, свързани с Миню Стайков. Въпросът с Миню Стайков възниква година по-късно след като е заседавала тази работна група, уточнява председател на Комисията по досиетата.

 

Той добави, че начинът, по който е била поднесена информацията, вината се е прехвърлила срещу зам.-председателя на ДФ "Земеделие" Калоян Костадинов. Той подчерта, че показаните коли, всъщност не били на сина му, а на друг служител на фонда - Марио с прякор Чорапа. Той не отрече сина му да го познава, тъй като също бил служител на фонда. „Този автомобил няма нищо общо с фамилията ни“, категоричен е Костадинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4643 |23.05.2019 ”Мини Бобов дол” съди Румен Овчаров, Анна Янева и Пламен Евтимов за 29 млн. лв. . 4| 6696 |01.05.2019 Синът на ”вечният” главсек на икономиката със скандален апартамент . 1| 5332 |23.04.2019 Синът на Ветко Арабаджиев излезе на свобода срещу гаранция от 500 000 лв. . 1| 5285 |25.01.2019 Изчезна синът на съдия от Бургас, МВР го издирва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads