Реклама / Ads
1| 5013 |02.12.2010 НОВИНИ

Фалшиви ченгета грабят в Дупница

.
Източник: източник
Четирима бандити, декизирани като полицаи и маски на лицата, са нахлули в златарско ателие в Дупница. Акшънът се разиграл малко след 18 часа вчера.
 
Собственикът на ателието не е загубил самообладание и след като разбрал, че ченгетата искат да го оберат, стрелял във въздуха с пистолета си. Грабителите, които били въоръжени и снабдени с бронежилетки, побързали да избягат в неизвестна посока с джип BMW.

Полицейски екипи на Районното в Дупница и Областната дирекция на МВР в Кюстендил извършват оглед на място на инцидента, а колата е обявена за издирване. Предприети са оперативни действия за установяването и задържането на четиримата маскирани.

Вероятно единият от бандитите е бил прострелян, но от МВР отказват подробности. През цялата нощ полицаи са проверявали в спешното отделение на болницата в Благоевград дали мъж с огнестрелна рана не търси лекарска помощ. Същата процедура е задействана и във всички болнични заведения около Дупница. Полицаите са питали дали няма и постъпил с оплаквания от хематом по тялото. Това е заради факта, че обирджиите, облечени с полицейски униформи са били и с бронежилетки. При прострелване на облечен в бронежилетка куршумът оставя следа по тялото от самия удар в кевлара.

“МВР провежда специализирана операция, която съчетава рутинни, оперативно-издирвателни мероприятия във връзка с опита за въоръжен грабеж в Дупница снощи”, обясни тази сутрин главният секретар на ведомството Калин Георгиев. „Операцията е свързана с проверка на идентифицирания криминален контингент и в момента колегите ми докладват, че имаме някакви успехи, свързани със задържани лица. Имаме и едно разкрито убийство, за което по-късно ще обявим”, каза Георгиев. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е в Брюксел и вероятно все още не е запознат с новата криминална обстановка.

Засилено полицейско присъствие има на изходите на Варна, пък е забелязал репортер на “Фокус”. Веднага от МВР уточняват, че такова присъствие на полицията, ще има в цялата страна. Шефът на Областната дирекция във Варна обясни, че от главния секретар е разпоредена полицейска операция в цялата страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5020 |16.11.2010 Провалиха сделка за фалшиви евробнкноти . 0| 4428 |09.11.2010 Заразено месо покоси семейство от Дупница . 0| 5901 |27.10.2010 Отложиха дело срещу Братя Галеви в Дупница . 0| 6369 |19.10.2010 Две ченгета в ареста след акция "Търговците"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads