Реклама / Ads
21| 11030 |10.02.2009 НОВИНИ

Фалшиви ченгета отвличат собственик на "Капитолия", провалят се

.
Фалшиви ченгета направиха опит да отвлекат тази вечер сириеца Салех Асил, който е един от собствениците на най-голямата автокъща в София - „Капитолия". Това съобщиха за Frognews.bg осведомени източници.
 

От МВР също потвърдиха за инцидента, но уточниха, че става въпрос за 47-годишен мъж от арабски произход, който е със статут на постоянно пребиваващ в страната.

Екшънът се разиграл  непосредствено пред комплекс „Макси" на „Симеоновско шосе" в столицата. Сигналът за дръзкото нападение е подаден на тел. 166 към 18,05 часа. На мястото на инцидента пристигнал дежурен екип на Четвърто РПУ. Жертвата разказала, че е била нападната от четирима мъже с джип, които искали насилствено да го отвлекат. Те били с маски и в униформи с полицейски атрибути. Арабинът се разкрещял, а мутрите, облечени като полицаи, го ударили по главата и избягали. Криминалисти, които до скоро бяха отцепили района, предполагат, че най-вероятно е ставало въпрос за грабеж.  Но според източниците на Frognews.bg целта е била отвличане на жертвата и искане на откуп. Сириецът се е отървал само с контузни рани на главата. Потърсил е медицинска помощ в частна клиника.

Салех Асил, известен в столицата като Сали, живее от дълги години в България. Женен е за българка, има три деца. Фирмата, в която е съдружник - „Капитолия", има няколко луксозни автосалона в столицата.

Frognwes.bg припомня, че отвличанията в България през последните години се превърнаха в един от най-доходоносния бизнес. Обикновено бандитите се  представят като полицаи, за да заблудят жертивите си. Така бе отвлечен шефът на „Литекс" Ангел Бончев. Полицаи ментета обраха преди месец китайски търговец, а в навечерието на Новата година, от името на полицията, грабители задигнаха оборота на хипермаркета „Била". До сега МВР не е разкрило нито едно от дръзките престъпления.

Frognwes.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5909 |19.12.2008 ЕП засилва борбата срещу фалшивите продукти и пиратството . 15| 4943 |11.12.2008 Български ченгета забъркали компромата срещу Коце Маца . 4| 5116 |10.09.2008 Държавният департамент на САЩ нищи убийството на собственика на сайта „Ингушетия.ру" . 26| 7021 |18.08.2008 Цигани от Пловдив: Ченгета ни млатиха, удряха баби, подхвърляха бебета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads