Реклама / Ads
2| 7430 |19.11.2012 НОВИНИ

Фалшиви сигнали за бомби затвориха девет училища в София

.
31 СОУ, както и другите три училища остават затворени за 24 часа, въпреки фалшивите тревоги Източник: Фрогнюз
Въпреки че полицията не откри взривни устройства, сградите ще останат затворени за 24 часа. Към Френската езикова гимназия, Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В . Ломоносов”; Софийската математическа гимназия и 31-во СУЧЕМ до края на деня се добавиха още пет училища.
 

Сигнали за взривни устройства са подадени в Английската гимназия (и 112-о училище в същата сграда)  и Френската гимназия. Сигналът във Френската езикова гимназия е подаден в 10.55 часа. Учебните занятия не са преустановени. По-рано през деня бяха подадени сигнали за бомби в още три столични училища. В 9.05 часа е подаден сигнал за поставено взривно устройство в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов”. В 9.10 часа е подаден сигнал за бомба в Софийската математическа гимназия. В 9.40 часа е подаден сигнал за взривно устройство и в 31-во СУЧЕМ. 
В късния следобед заплахи бяха отправени и към Испанската гимназия, Немската гимназия и 45-о училище. В нито една от сградите няма намерена бомба.

Очевидно става дума за организирана акция
, коментират експерти от полицията, които се занимават със сигнали за поставени взривни устройства. Прави впечатление, че школата са от елитните за столицата и такова съвпадение не изглежда случайно.
 
Една от работните хипотези е, че става дума за акция на ученици, които са били на концерта на Дженифър Лопес снощи, след това са закъснели да се приберат и да станат сутринта рано за училище, смятат запознати с подобни сигнали. 
 
След като се оказа, че сигналите са фалшиви, полицията бързо ще излови шегаджиите, твърдят учители, чиито училища са затваряни заради тревога менте.

Подобен случай имаше миналата есен в Русе. Шегата коства административно наказание на абитуриента. Той позвъни на единния SOS номер с думите: "Искам да се обадите, че в СОУ "Възраждане" има бомба".
Училището незабавно бе посетено от екипи на териториалното звено за борба с организираната престъпност и II РПУ. При извършения оглед и претърсване взривно устройство не бе открито. За сметка на това ченгетата бързо разкриха извършителя на злонамереното обаждане – ученик в 12-и клас на същото училище. Той обясни, че си е направил шега и вече се разкайвал за постъпката си.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4979 |14.11.2012 17-годишен постави рекорд с фалшиви сигнали на 112 . 14| 5775 |10.10.2012 Турският посланик: Не искаме фалшиви дипломи от България . 3| 5083 |19.09.2012 Омбудсманът: Имам сигнали за методи на ръба на закона . 13| 7256 |16.08.2012 Морски вълци: Нашите служби сигнализирали за кораба с дрога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads