Реклама / Ads
1| 5786 |24.02.2011 НОВИНИ

Фалстарт на делото "Велков срещу Цветанов"

.
Второто делото за клевета, заведено от адвоката Николай Велков срещу вътрешния министър Цветан Цветанов за клевета, беше отложено за 2 април.
 

Според Велко изказването на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за bTV и пред вестник, че адвокатът е неправомерно оправдан по делото за нарколабораторията в село Опицвет, е било несъстоятелно, тъй като той  никога не е бил съден по това дело. Присъди от ВКС имат Кристиян Младенов и Валери Величков, съответно от 5 и 3 години лишаване от свобода, пише БЛИЦ.

Когато през 1998 г. бе разкрит нелегалният цех с над 330 кг. амфетамин, Николай Велков беше задържан, тъй като таблетиращата машина е била купена от фармацевтична фирма, по онова време негова собственост. Той обаче никога не е подвеждан под отговорност.

По време на процеса тогава прокуратурата защитава тезата, че „Юнона монета" е била звено във верига за пране на пари, част от която е била и фабриката в Опицвет. Тогава Николай Велков е призован като свидетел по делото, но връзката между пазарджишката финансова къща и фабриката за дрога така и не се доказва в съда.

И по двете дела за клевета адвокат Велков поиска обезщетение от 50 хил. лв. Първоначалните искът е от 1 лв. През декември адвокатът се шегуваше, че няма да иска пари защото “Вътрешният министър и без това е изкарал шестте си апартамента с толкова много труд, че сега и аз да го ощетявам”.

Николай Велков е адвокат и преподавател по право. Той беше задържан на 10 февруари, по подозрение за участие в престъпната група „Октопод“, за чийто тартор е сочен Алексей Петров. Дни по-късно беше освободен срещу 20 000 лева гаранция и до този момент не са му повдигнати обвинения.

Велков е в съвета на директорите на „Дженерал Лизинг“ АД. След акция „Октопод“ в медиите се появи информация, че компанията притежава 70% от дружеството със специална инвестиционна цел на „Лев Инс“ – „Лев Инвест“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5604 |23.02.2011 Спаска Митрова спечели делото за родителски права . 68| 9967 |22.02.2011 Цветанов вади скрити козове срещу "Октопода" . 0| 5205 |18.02.2011 Болен заседател отложи делото срещу ексминистър на СДС . 45| 5291 |17.02.2011 БСП и СДС в комбина за прекратяване на преписка срещу Яне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads