Реклама / Ads
23| 7252 |10.06.2010 НОВИНИ

Фандъкова бясна на чалгаджии, осквернили храм-паметника "Невски"

.
"За чалгата общински наредби не важат, но рокът е подложен ежедневно на милиционерска цензура", казаха само преди няколко дни рок динозаври след срамния финал на концерта "Цвете за Гошо", когато полицията забрани последната песен на Буги Барабата и беше на косъм да закопчее Васко Кръпката и Милена Славова.
 

Йорданка Фандъкова има намерение да отреже всякакви масови прояви на площада пред храм-паметника „Александър Невски". Причина за това е масовото недоволство на гражданите от концерта на „Пайнер" пред божието светилище в сряда вечерта. На мястото ще се допускат само честване на църковни и национални празници. Фандъкова обясни, че вчера и Министерският съвет е изразил мнение, че трябва да се ограничава броят на проявите, които са свързани със затварянето на движението за превозни средства. „След снощния концерт имаме доста възражения и смятам, че са основателни - от страна както на живущите, така и от всички граждани, - че е продължило след 22.00 ч това събитие, че е било много шумно", уточни столичният кмет.

„Тук могат да се провеждат сериозни събития, свързани с национални празници и отбелязването им и църковни. За останалите ще предлагаме други места", заяви още Фандъкова. Тя посочи като пример площад „Александър Батенберг", където се провежда новогодишният купон. „Там пространството е доста по-широко, жилищните сгради са доста по-далече", каза още тя.

Фандъкова поясни, че за шумни концерти като този, провел се миналата вечер, ще се предлага още пространството пред НДК, стадионите, парковете. На края кметът на София уточни, че сигналите за нарушения, които е получила заради концерта на „Пайнер", са само неофициални.

С вчерашния концерт чалгаджиите потвърдиха думите на Васко Кръпката, Буги Барабата и Милена Славова, които в неделя вечерта бяха на косъм от 24-часов престой в следствения арест. "Ако сме чалгаджии, ще ни пуснат да пеем до 1-2 през нощта", негодуваха рокаджиите. Припомняме ви, че по време на концерта "Цвете за Гошо" в памет на Георги Минчев в Южния парк в неделя полиция свали от сцената Буги Барабата в 22:20 часа, тъй като имало общинска наредба концертите да продължават до 22:00 часа. Вчера обаче общината извади двоен аршин и остави звездите на "Пайнер" да се кълчат на "Къде си, Батко" и "Бял мерцедес" пред храм-паметника "Александър Невски" до 23:30 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 35536 |05.06.2010 Скандал в „Станция Нова”: Иво Инджев вади тайни на президента, Мариана Попова бясна . 4| 6017 |16.05.2010 София "обезглавена" - Фандъкова, Герджиков и Диков във Виена . 8| 5607 |15.05.2010 Фандъкова прави 4 км велоалея в жк "Младост" . 8| 5008 |12.05.2010 Фандъкова маха всички реклами от Соца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads