Реклама / Ads
17| 6461 |29.06.2011 НОВИНИ

Фандъкова: Не казвам дали ще съм кандидатът на ГЕРБ за кмет на София!

.
Йорданка Фандъкова
Центърът на София е разкопан; работи се, но не предизборно; ЕК не се интересува от избори, т.е. тези обекти не се правят предизборно; до 2-3 години ще има видимо намаление на бездомните кучета в София; всеки момент се очаква одобрение на първия етап за завода за боклука.
 

Видеонаблюдение на Женски пазар
, обеща по БТВ кметът на София Йорданка Фандъкова. Женския пазар от години е едно от най-мръсните места в столицата, той се е превърнал и в свърталище на незаконни търговци на всякакви стоки, включително цигари без бандерол, но това положение скоро ще се промени.

Кметът изреди големите обекти, които се изпълняват в момента и напомни, че центърът на София е разкопан, защото се прави цялостно реконструиране на редица места. София е голяма, центърът е на много места; предстои изграждането на Ларгото, археологическия комплекс, подземния музей Св. София, където се очакват пари по оперативните програми. ЕК със сигурност не се интересува от избори, т.е. тези обекти не се правят предизборно, увери тя.

Велоалеята на Ломско шосе е от евросредства, а в Младост - от приватизационния фонд. Там има вече мрежа от велоалеи, каза Фандъкова и разказа, че само докато са били изглаждани велоалеите, са били премествани автомобили. Ще има контрол върху паркирането върху зелени площи, тротоари, велоалеи; наложени глоби се плащат и на място, добави тя.

Около 40 км има поставени антипаркинг колчета, осведоми Фандъкова.

Точна сметка за това колко милиарда са необходими, за да се преобрази изцяло София, не са правени, но със сигурност са много, каза кметът.

Назначена проверка е показала скандални резултати, каза Фандъкова по повод издръжката на бездомните кучета, която се оказала по-скъпа от издръжката на едно дете, вероятно заради злоупотреби в Екоравновесие. Фрапиращи били напр. данните за средства, отделени за косене, над десет пъти над нормалната цена за тази дейност, добави тя и съобщи, че в момента се правят около шест проверки. До 2-3 години ще има видимо намаление на бездомните кучета в София; всеки момент се очаква одобрение на първия етап за завода за боклука, предвиди кметът.

Има време, ще говорим по-късно за това аз ли ще съм кандидатът на ГЕРБ
, каза Фандъкова, която не каза за кого ще гласува на изборите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5539 |27.06.2011 Фандъкова: В София възстановяваме знакови пространства . 17| 5648 |06.06.2011 Ст. Данаилов: Благодаря, но отказвам да съм президент . 5| 5771 |18.05.2011 Й. Фандъкова: 100 км велоалеи в София до 3-4 г. . 12| 5239 |22.04.2011 Й. Фандъкова: Бъдете търпеливи; ремонтираме и по празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads