Реклама / Ads
12| 7247 |29.06.2012 НОВИНИ

Фандъкова обеща солени глоби за забавянето на кръстовището в "Младост"

.
Източник: CROSS Agency Ltd.
С близо месец и половина е забавено изпълнението на кръстовището на две нива на бул. "Андрей Ляпчев" и бул." Андрей Сахаров” в столичният квартал „Младост”.
 

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес инспектира хода изпълнението на строително-монтажните работи на мостовата конструкция. Срокът, който беше даден на фирмата, е краят на месец юни.
 
По думите й със сигурност ще бъде наложена санкция. Това по-сериозно забавяне, което е около 400 хил. лева. Експертите ще изчислят точния размер на санкцията съгласно договора.

Кметът призна, че е имало забавяне по обясними причини - ниските температури през зимата, обилните дъждове през май, но въпреки това тя го смята за "по-сериозно". Фандъкова постави срок за откриване на 20 юли. Виждаме, че има още много работа. Не е започнало асфалтовото покритие на естакадата. Работи се интензивно, важно е да се направи качествено, но и да се санкционират фирмите, за да знаят, че трябва да се спазват договорите, заключи тя.

Това е първото кръстовище на две нива, което  Столична община изгражда със средства на ЕИБ. Цялата стойност на обекта е  8 857 104 лв.

До момента е монтирана изцяло мостовата конструкция. Изградени са подпорни стени и от двете страни на моста, от страна на „Младост”  І са изградени тротоарите и по бул. „Сахаров” и бул „Ляпчев”. Изпълнена е канализационната мрежа по бул. „Сахаров” и бул. „Ляпчев” . В момента в довършва тротоарът откъм Младост ІІ и се полага асфалт по мостовото съоръжение.

Изградена е ел. мрежата, светофарната уредба и осветлението. Положен е първият пласт асфалт.  Предстои полагане на горния пласт асфалт на продължението към ул. „Свети Киприян”.

Изграждането на съоръжението при Телевизионната кула засега върви в срок, каза още Йорданка Фандъкова. Другото кръстовище от петте, които се изпълняват по договор с Европейската инвестиционна банка, е на бул. "Иван Гешов" и ул." Св. Георги Софийски”.

До края на годината се очаква да започне строителството и на останалите две кръстовища. Всички те трябва да бъдат готови до края на 2013 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6198 |14.06.2012 Велчев: Никой нищо не е обещавал на Л. Павлов . 91| 6498 |07.06.2012 НЦИОМ: ГЕРБ далеч пред БСП, Фандъкова най-харесвана . 31| 6665 |30.05.2012 Бойко бил шампион по обещания . 11| 5744 |12.05.2012 Атанасова обеща промени във Фонд трансплантация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads