Реклама / Ads
12| 5604 |29.12.2010 НОВИНИ

Фандъкова обяви война на трафика и бездомните кучета

.
Йорданка Фандъкова
София е изправена пред два основни проблема – огромният трафик и бездомните кучета. Това обяви в ефира на Нова телевизия кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
 

По думите й проблемът с почистването на булевардите и улиците на София през зимата общината се опитва да решава посредством добра комуникация с институциите - КАТ, МВР и столичният инспекторат. Утре предстои да бъде подписан договор между Столична община и МВР за създаването на общинска полиция, която да се включи също в почистването на улиците в критични ситуации.

Столичният кмет подчерта, че една от основните задачи в нейната програма е осигуряването на безпроблемното движение в София. До момента в срок се движи изграждането на метрото, което ще трябва да завърши през есента на 2012 година. До тогава трябва да бъдат готови метростанциите, които свързват Младост и Цариградско шосе, както и централната част на столицата, района около Лъвов мост и ЦУМ с периферните зони. Според нея това ще облекчи трафика в града с близо 25 %.

Работи се усилено и по подобряване на градския транспорт. Вече има разработен проект за модернизиране на електрическия транспорт – тролеи и трамваи, с който общината ще кандидатства за европейско финансиране по оперативна прогама “Регионално развитие”.

Йорданка Фандъкова обяви, че й предстои днес среща с новото ръководство на “Топлофикация-София”, пред което ще постави три основни изисквания – гарантиране на отоплителния сезон, оптимална инвестиционна програма и лоялност към клиентите.

Предстоящата кметската кампания не ме занимава, каза още Фандъкова. Аз съм работещ кмет и за мен е важно сега да се върши работа. Хората не се интересуват от политически дебати, а това, какво е направила общината, за да живеят по-добре. Така че за изборите ще говирим през лятото. Кампанията на ГЕРБ е нашата работа, подчерта столичният кмет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5033 |28.12.2010 Фандъкова глобява снегопочистващите фирми . 17| 5481 |14.12.2010 Г. Кадиев: Борисов се прави на кмет; Фандъкова-аватар . 5| 4958 |28.11.2010 Фандъкова: Стена ще изолира шума от бул. „Брюксел” . 6| 4739 |21.11.2010 Фандъкова си писа четворка, създава общинска полиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads