Реклама / Ads
1| 3810 |16.10.2016 НОВИНИ

Фандъкова: Поземлените комисии имат слаби механизми за контрол

.
Йорданка Фандъкова
Поземлените комисии имат доста слаби механизми за контрол и трябва да се помисли за това. Така кметът на София Йорданка Фандъкова по БТВ относно имотните измами за милиони в столичните райони Панчарево и Бистрица.
 

Имотни измами за милиони в столичния район "Панчарево"Поземлена комисия раздава имоти срещу фалшиви документи

 

Тъй като от репортажа още първия ден е станало ясно, че има съмнения за включване на чиновници от местната администрация в схемата, Фандъкова съобщи, че е възложила веднага административна проверка и разговаряла с градския прокурор, който я е уверил, че по случая се работи.

 

Административната проверка е със срок един месец, уточни тя и допълни, че вече има някои резултати. Този проблем е най-сериозен в район Панчарево, защото се състои от малки населени места, от села. Хората имат сериозни проблеми с връщането на земя от поземлената комисия.

 

Районният кмет е подал лично 9 жалби срещу вписване на имоти, за които има актове за общинска собственост, той самият е издал над 2000 акта за общинска собственост, за да защитава общински земи, но при всички случаи е възможно да има и пропуски. Подал е лично три сигнала към прокуратурата за подобни съмнения, каза още Фандъкова.

 

Кметът на Бистрица също се е включил в битката срещу престъпната група и е подавал своите писма с цел да не се улесняват собствениците, на които по този начин е връщана земята. Фандъкова допълни, че още същия ден е разговаряла с двамата кметове и техните твърдения ще бъдат внимателно проверени.

 

Вярвам, че прокуратурата ще свърши своята работа и ще има наказани, заяви кметът на София. В коментар на палежа на колата на кмета на Панчарево вчера, градоначалникът каза, че веднага е започнало разследване от полицията и е нужно да се открие не само виновникът, но и поръчителят. Колегите са подложени на огромен натиск и, ако това се окаже сплашване, ще покаже колко е сериозна ситуацията”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4152 |30.08.2016 Фандъкова: Искам спокойствие, за да си върша работата . 10| 5576 |26.06.2016 Фандъкова: Новите трамваи и автобуси са по улиците, хората ги виждат . 4| 4212 |14.06.2016 Фандъкова: Няма да съм кандидат-президент на ГЕРБ . 0| 4452 |26.04.2016 Фандъкова: Всички поръчки на СО се обжалват, така съм по-спокойна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads