Реклама / Ads
4| 3947 |27.02.2019 НОВИНИ

Фандъкова стовари калпавите ремонти на проектантите и лошите кадри

.
Йорданка Фандъкова
„Проблемът с ремонтите, които коментираме непрекъснато, при всички случаи са лоши проектантски решения и неподготвени строителни кадри. Това мисля, че е валидно за всички. Виждам, че и вашият ремонт не е приключил, може би повече от година също тече“
 

Това заяви кмета на София Йорданка Фандъкова сутринта пред бТВ, където трябваше да обясни причините за поредните сигнали за лошо изпълнение на ремонта на централната софийска улица "Граф Игнатиев" и други текущи ремонти, както и да обяви предстоящите.

 

Столичният градоначалник  очевидно е предприел нова стратегия в обясненията си за неспиращите гафове. От предишните й не много успешни опити да неглижира очевидни пропуски и нередности, най-вече с ремонтите на улица „Граф Игнатиев“ и градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“, стана нарицателен изразът „Хубаво е, но не е готово“.   Този път Фандъкова не отричаше, че има проблем, например с шахтата в корените на дърво, за което отново се изсипаха порои с критики. 

 

„Няма как по друг начин да обясня това, освен, че е безумно проектантско решение“, призна Фандъкова и допълни, че наистина е възмутително, но никой не го е видял предварително. Тя обясни още, че е възложила да намерят друго решение, но не знае дали ще го намерят.

 

„Моята задача е да не платим нито един лев от парите на хората за некачествена работа“, заяви още градоначалникът. По думите й 1 милион и 200 хиляди лева са предвидените санкции за качество за изпълнителя на ремонта, а 240 хиляди лева на ден е глобата, ако се забави. Често решения на проектантите и забавят, и компрометират проекта, поясни тя за проточилия се спорен ремонт на столичния бул. "Граф Игнатиев".

 

Освен за вече продължаващия близо година ремонт на улица „Граф Игнатиев”, десетки столичани недоволстват срещу новата тролейбусна линия номер 6 на улица"Фритьоф Нансен". Хората се сериозно обезпокоени, че тролеят ще задръсти не само тяхната улица, но и целият център, защото няма да могат да се извозват колите и ще стане много голяма тапа. Недоволстващите заплашват и с протести.

 

Фъндъкова каза, че иска да ги успокои, че ще бъде запазено еднопосочното движение по булеварда, а тролеят все пак ще минава от там.

 

Тази година ще се правят ремонти и на 16 знакови улици и булеварди, каза още градоначалникът. Според думите й до края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до бул. "Владимир Вазов", а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

 

Във връзка с протестите на шофьорите от градския транспорт Фандъкова обясни, че са отделени 10 млн. лв за увеличение на заплатите им. „Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени", допълни още градоначалникът.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8496 |26.02.2019 Спаси София: Защо Фандъкова получи 2,80 за третия си мандат? . 1| 3793 |26.02.2019 Манолова пише на Фандъкова за проблемите на служителите от градския транспорт . 0| 4118 |03.02.2019 Бор се стовари върху лифт на Пампорово, трима са пострадали . 2| 4726 |31.01.2019 Спаси София: Фандъкова не разбра, че бюджетът е за изпълнение на политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads