Реклама / Ads
134| 5747 |18.06.2013 НОВИНИ

Фандъкова: Протестът на "Атака" не беше съгласуван с общината

.
Йорданка Фандъкова
Сценариите за сблъсъци целят дискредитиране на протеста и неговата кауза. Нека гражданите да не се поддават на провокации, които идват от различни страни и целят да опорочат протеста им, зове кметът Фандъкова.
 

Не отговарят на истината многобройните твърдения на лидера на партия "Атака", че вчерашният протест на симпатизантите му е бил регламентиран и позволен от Столична община, пише в изявление на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщава пресцентърът на общината. 

Снощният протест на политическа партия „Атака” не беше съгласуван от Столична община. На 17 юни 2013 г. постъпи уведомление за постоянен денонощен протестен митинг, който да започне от същия ден. Столична община не съгласува протест на партия „Атака” на 17 юни. Съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите, уведомления се подават поне 24 часа преди провеждане на събитието. Столична община е издала съгласувателно писмо за митинг от 18 до 24 юни от 6.00 до 22 ч. Съгласно разпоредбите на Закона събития на открито могат да се провеждат по всяко време на денонощието, освен в часовете от 22.00 до 06.00 часа. Съгласуваният митинг е само пред централата на партията на ул. „Врабча”, между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Париж” , пише още в изявлението. 

През последните няколко дни гражданската си позиция изразяват хора, които застават открито с лицата и имената си. Това са граждани, зад чието недоволство стои кауза, която те защитават публично и на светло. 
В тъмните часове опасността за здравето и сигурността на гражданите се увеличава многократно затова моля гражданите, които участват в протестите да се съобразят с определения в закона времеви период за протест – до 22 ч Събитията от последната нощ ясно показаха, че късните часове се използват за провокации, в които участват агресивни групи, които търсят сблъсък. 

Уверена съм, че хората искат да запазят мирния характер на своя протест. Със своето поведение през изминалите дни те показаха, че изразяват мнението си позитивно и спокойно. Показателно за това е и участието на много семейства, заедно с техните деца. Благодаря на гражданите и че по време на шествията се отнасят с грижа и пазят своя град. 

Сценариите за сблъсъци целят дискредитиране на протеста и неговата кауза. Насъскването на групи от хора едни срещу други от представители на политически партии е поведение, което не може да бъде оправдано. 
С моя заповед, СДВР осигуряват обществения ред и сигурността на гражданите при масови мероприятия. Благодаря на столичните полицаи за усилията и грижите им да запазят мирния характер на протеста и да не допуснат сблъсъци. Нека гражданите да не се поддават на провокации, които идват от различни страни и целят да опорочат протеста им, призовава в изявлението си Йорданка Фандъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5905 |17.06.2013 Димки и бутилки хвърчат към централата на "Атака" . 29| 6486 |11.06.2013 Журналистка от СКАТ подаде жалба срещу "Атака" . 9| 5373 |11.06.2013 Фандъкова: Районните кметове да не си измиват ръцете с мен . 111| 8126 |08.06.2013 "Атака" искат извинение и от бТВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads