Реклама / Ads
14| 5171 |20.09.2015 НОВИНИ

Фандъкова е регистрирана като кандидат за кмет на София

.
Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова вече официално е регистринана като кандидат за кмет на София от ГЕРБ. Това се пави за трети пореден път.
 

Представители на първата по сила парламентарно представена партия входираха в Общинската избирателна комисия и документите, свързани с герберската листа за общински съветници.

 

Документите за регистрация бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ-София и заместник-председател на Националния предизборен щаб Цветомир Паунов и от председателя на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева заедно с няколко кандидати за места в Столичния общински съвет.

 

Пред журналисти Паунов уточни, че всеки един в листата - като се започне от водача до номер 61, има своята експертиза и качества. Герберите прекараха почти час и половина в залата на ОИК и обясниха това с големия брой кандидати в листата си, съобщи Нюз. бг.

 

За Паунов добрите резултати от последните години в София се дължат на добрия екип, създаден именно от Йорданка Фандъкова и нейните заместник-кметове, както и от работата на Общинския съвет и районните кметове.

 

Стана ясно, че досегашният кмет на София вече два мандата е била безспорна за трета номинация в ГЕРБ и ще води и самата листа.

 

Общо регистрираните кандидати за общински съветници от ГЕРБ са 61, а 24 ще са кандидатите за райони. От 32 кметства ГЕРБ регистрират кандидати в 31.

 

На едно от местата ще подкрепим независим кандидат, уточни Паунов. Той призна, че част от досегашните общински съветници са в листата, тъй като са се доказали с работата си. По думите му е дадено място и на нови лица от младежките и женските структури на партията.

 

Смятам, че преференциалният вот, който законодателят дава като възможност, е демократичен подход, но моите впечатления са, че във всички структури се приемат листата така, както е утвърдена от Изпълнителната комисия, сподели още Паунов пред журналисти.

 

От партията са категорични, че в листите изненади няма. Основната цел ще е запазването на София такава, каквато е изградена през последните 8 години, за да може успешната работа да продължи със същите добри темпове и видими резултати.

 

Стана ясно, че официалното представяне на всички герберски кандидати ще се състои в зала 6 на НДК на 25 септември - точно месец преди местния вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4576 |18.09.2015 Фандъкова е победител в София, сочи проучване . 5| 4631 |18.09.2015 Цветанов: Повишиха съдията от САС, след като потвърди ефективната ми присъда . 18| 5772 |17.09.2015 Енчев за Фрог: След като има криптокомунисти, значи има и криптофашисти . 1| 4623 |16.09.2015 Мъж се удави, докато спасява друг в морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads