Реклама / Ads
49| 5495 |25.04.2014 НОВИНИ

Фандъкова щедра на обещания пред американци

.
„Продължаваме с реконструкция на паркове и градини, като към финала е реконструкцията на Докторската градина, предстои да бъде реконструиран най-големият парк в София - Борисовата градина". Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Американската търговска камара по време на работна закуска на тема: „София по-добър град за живеене, по-добър град за бизнес"."
 

По отношение на инфраструктурата и транспорта, искам да кажа че метро отсечката в София е с 31 км дължина. Важна метро отсечка е тази, която свързва летището с Централна гара", обясни Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя подчерта, че проектът е много сериозен и интегриран, заедно с този важен участък е участъкът на отсечката в квартал „Младост" до Бизнес парк.

Фандъкова обясни, че други важни участъци от инфраструктурата на София е кръстовището на Семинарията, което ще завърши в началото на юли.

Кръстовището на Лъвов мост, което очакваме да бъде готово през месец октомври също е един от важните акценти в инфраструктурата на града.

„Целта на тези нови обекти е да облекчи трафика в София", каза Йорданка Фандъкова, като добави че в момента се изпълнява реконструирането на моста на 4 км. на „Цариградско шосе".

Фандъкова не пропусна и модернизацията на градския транспорт, като в очакване са 50 нови тролей с възможности за пълна достъпност за хора с увреждания, както и очакваме новите автобуси. Това обаче е обещавано много пъти, но и досега по маршрутите се кандилкат автобуси и тролеи "Икарус" от третата възраст.

Тя каза, че е изградено ново депо за отпадъци, тъй като преди години това е било голям проблем. „Предстои рекултивация на две стари депа - Суходол, Долни Богров", каза тя.

„Продължаваме с изграждането на детски градини, като до момента са изградени 57 такива. Това което заварихме ни принуди да работим още по-бързо", каза кметът на Столична община.

В сферата на здравеопазването най-големи инвестиции се правят в общинските болници, като в момента се модернизира общинската онкологична болница, където са вложени 5,5 милиона лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5507 |25.04.2014 Тренчев: Работодателите гледат в тавана и дават празни обещания . 14| 6483 |14.04.2014 Фандъкова: Общината няма договор с Матей Боев . 8| 7051 |04.04.2014 Фандъкова обеща: Само нови тролеи от догодина . 1| 5351 |24.02.2014 Дойнов и Салич: Няма някакви страшни обещания, просто гледайте новините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads