Реклама / Ads
39| 5688 |24.10.2011 НОВИНИ

Й. Фандъкова: София си остава дясна!

.
Й. Фандъкова
Бургас и Добрич с кмет от раз, ГЕРБ води в Пловдив и Варна
 

София е цветна и красива, остава си дясна, обяви по НТВ новият стар кмет Й. Фандъкова. Проблемите си остават без цвят, те се решават с консенсус, отчете тя. Приемам всички добри идеи, независимо откъде идват; работили сме с колегите от Синята коалиция и досега, разумните идеи са били подкрепяни; в кампанията някои неща се казват с по-голяма сила, но софиянци ни казаха с вота си, че искат работа, продължи тя.

Frognews.bg напомня, че Йорданка Фандъкова печели от първи тур изборите в София с 53% към 19 ч.,отбелязва 24 часа Гласовете за нея са с около 3% повече, отколкото за листата на ГЕРБ, което кара социолозите да не са напълно категорични. Георги Кадиев от БСП е втори с 22%, а Прошко Прошков е с едва 11%.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов бе преизбран с 65%. В Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ води с 36% пред Славчо Атанасов с 26%. Във Варна ще има балотаж между Кирил Йорданов с 31% и Веселин Марешки с 21%. В Пазарджик, Добрич и Монтана досегашните кметове са преизбрани.

 

Досегашният кмет на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) бе преизбран вчера от първи тур с 65% от гласовете по данни от екзитпол на "Галъп". На второ място остана Павел Маринов от БСП.

 

В София също досегашната кметица Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) поведе с 53 на сто по данни на "Алфа рисърч" и към 19 часа снощи се оказваше, че печели нов мандат без балотаж. Кандидатът на БСП Георги Кадиев остана втори с 22% от гласовете, а синият кандидат Прошко Прошков остана трети с 11 на сто.

 

Според “Алфа рисърч” данните им към 20 часа показваха, че Фандъкова взема 51% от гласувалите в столицата. Според Боряна Димитрова от социологическата агенция обаче общинската листа на ГЕРБ е взела 47 процента от избирателните гласове.

 

В Пазарджик досегашният кмет Тодор Попов печели нов мандат с 62 на сто от гласовете, по данни на МБМД. Тодор Георгиев от ГЕРБ взема 20 на сто.

 

В Монтана също досегашният кмет Златко Живков взе внушителен процент - 50,5 на сто, според МБМД. Кандидатът на ГЕРБ Людмил Сандов има 27 на сто.

 

В Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ поведе с 36 на сто пред досегашния кмет Славчо Атанасов, който е с 26 на сто, по данни на "Галъп".

Във Варна се очертава балотаж между досегашния кмет Кирил Йорданов (ГЕРБ), който поведе с 31 на сто, иВеселин Марешки, който има 21 на сто.

 

В Кюстендил досегашният кмет Петър Паунов, издигнат за нов мандат от коалиция "Кюстендил", водеше с 48 % пред кандидата на ГЕРБ Никола Татарлиев - 24 %.

 

В Сливен досегашният кмет Йордан Лечков (ГЕРБ) взема 27 на сто от гласовете, а кандидатът на БСП Кольо Милев получава 28 на сто.

 

В Кърджали досегашният градоначалник Хасан Азис (ДПС) води с 45 на сто пред Илия Илиев от ГЕРБ, по данни на "Галъп".

 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Велико Търново Даниел Панов води с 35 на сто пред Николай Илчев от БСП - 22 на сто.

 

В Търговище Красимир Мирчев (БСП) получава 41 на сто, а кандидатът на ГЕРБ Иван Неделчев - 29,6 на сто.

 

В Ямбол Георги Славов (ГЕРБ) получава 39 на сто, а Мариета Сивкова (БСП) взема 19 на сто.

 

В Хасково досегашният градоначалник Георги Иванов, който се явява за нов мандат като независим кандидат, бе взел 42 %. С 25 на сто е кандидатът на ГЕРБ Иван Панайотов.

 

Според проучвания към 18,30 ч чрез анкети от няколко агенции във Враца със сигурност се очертава втори тур на изборите за кмет и съветници между кандидатката на ГЕРБ Петя Аврамова - с около 32 на сто, и Николай Иванов (независим, подкрепен от БСП) - с около 29% от гласовете.

 

В Ловеч се очертава балотаж между кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова, която има 39%, и досегашния кмет Минчо Казанджиев (БСП) - също 39 на сто.

 

В Плевен кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков с 31 на сто ще се състезава на втори тур с досегашния кмет Найден Зеленогорски - 29 на сто.

 

Кандидатът на ГЕРБ в Разград Валентин Василев взема 36 на сто и ще се конкурира на балотаж с досегашния градоначалник Денчо Бояджиев (БСП) - 32%. Кандидатът на ДПС за кмет на Разград Хасан Адемов има 26 на сто.

 

В Силистра се очертава битка на втори тур между кандидата на ГЕРБ Юлиян Найденов - 38 на сто, и Тихомир Борачев от БСП (22,3%). Много близо до него по процент е Александър Сабанов - 21 на сто.

 

Към 20 часа социолозите спореха дали кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова печели втори кметски мандат за София още на първия тур, или ще се яви на балотаж срещу кандидата на БСП Георги Кадиев. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5039 |23.10.2011 444 софиянци живеят на един адрес . 3| 5024 |20.10.2011 16 ранени в центъра на София . 9| 4933 |20.10.2011 Рухна стена на сграда, затисна коли в София . 23| 5529 |19.10.2011 Фандъкова: София е богата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads