Реклама / Ads
9| 5107 |27.06.2010 НОВИНИ

Й. Фандъкова: В София повече хапят домашните кучета

.
Йорданка Фандъкова
Кметът на София поздрави Г. Кадиев за кметската му кандидатура и съобщи, че й е рано да каже ще се кандидатира ли и тя през 2011 г. За 1 години дупките не могат да се оправят, каза Фандъкова и обеща справяне с кризата в София.
 

Твърде рано е да се говори за кампания за кандидат-кмет на София, обяви по НТВ настоящият кмет Й. Фандъкова, която поздрави евентуалния си опонент Г. Кадиев, чиято кандидатура издигнаха днес социалистите. Тя добави, че за нея е твърдо рано да съобщи, дали ще се кандидатира за кмет през 2011 г.

Това, което направихме като екип през последните години, е проектиране, чието изпълнение осъществяваме сега, обясни Фандъкова. Привличаме допълнителен финансов ресурс по европейски програми и чрез заеми, уточни тя. Започва рехабилитация на Рилския водопровод, чийто тръби не били подменяни от 1933 г., когато ги построил знаменитият кмет Иван Иванов.

В деня на заплахата за бомба в Столична община нямало нищо особено, но полицията дала препоръки за затягане на пропускателния режим, а работата на Общината била забавена.

Конкурсът за строителството на завод за преработка на столичния боклук приключи, каза кметът на София. Пред подписване на договор за финансиране сме, добави тя и изрази надежда, че в началото на 2011 г. строителството ще започне и ще трае около две години. Сроковете зависели най-вече от ЕК проектът да се гледа приоритетно.

Кризата се отразява на всички, вкл. и на общината, съобщи Фандъкова, която каза, че в подготовката на бюджета били включени параметри за работа в криза. Не вдигнахме данъците и такса кмет, напомни тя и го обясни с добро планиране. Сега щял да бъде съкратен бюджетът за административни разходи; увеличението на горивата щяло да се отрази и на общината, но за тази година актуализацията на общинския бюджет нямало да е драстична. Много държа на добрата финансова и бюджетна дисциплина, уточни Фандъкова. Имам невероятно добър екип, похвали колегите си тя и добави, че в София се изпълняват големи проекти, а фирмите получавали парите си в добри срокове.

Бездомните кучета е един от най-сериозните проблеми, но при последните случаи на ухапани хора са при домашни кучета, каза Фандъкова. Регистрация на домашните кучета поиска тя. Около 3 300 вече били регистрирани, а се затягали правилата и контролът, както и санкциите.

Усилията ни съобразно финансиите са насочени към централните артерии, обясни кметът за дупките по столичните улици. Най-важно е да се правят цялостните ремонти, каза тя. Цялостна рехабилитация щяла да се прави след Софийска вода по панорамния път към Беловодски път. не може нещо, което 20-30 г. не е ремонтирано, да стане само за няколко, категорична беше тя.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5159 |27.06.2010 БСП в София издигна Георги Кадиев за кандидат-кмет . 21| 8761 |26.06.2010 Известни гейове и лесбийки щели да дефилират из София . 28| 4908 |22.06.2010 Синодът се пробуди, скочи срещу гей парада в София . 21| 5120 |21.06.2010 Граждани скачат срещу гей-парада в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads