Реклама / Ads
3| 5871 |22.05.2017 НОВИНИ

Фандъкова стана ”Доктор хонорис кауза” на Военна академия

.
Кметът на София Йорданка Фандъкова бе удостоена с почетното научно звание ”Доктор хонорис кауза” на Военна академия ”Георги Сава Раковски”, съобщиха от Столичната община.
 

 За мен е голяма чест да получа това звание от Военна академия - най-старото висше военно училище у нас. Това е признание за работата ми за София, за приоритетите, които поставихме за нашия хилядолетен с историята си и модерен с развитието си град, е посочил кметът на София.

 

Военната академия "Георги С. Раковски" е дългогодишен партньор на Столичната община в активната ни работа за града. Благодаря за подкрепата, която академията оказва в реализирането на устойчивите политики и стратегически приоритети за развитие на София като зелен и иновативен град, отбеляза Фандъкова.

 

Тя припомни част от общите инициативи на Столичната община и Военната академия. С решение на министъра на отбраната и на ректора на академията през 2010 г. отворихме за свободен достъп на гражданите красивия парк на Военна академия. Академията се включи и в традиционното пролетно почистване и облагородяване на града, като на практика нашата кампания започна от парка на Военна академия.

 

Атмосферата на парка възродихме като естествен декор за организация на културни събития. Друг наш приоритет е създаването на нови открити пространства за култура и изкуство. Вече няколко поредни години заедно със Софийската опера и балет провеждаме фестивала "Опера в парка", който очакват стотици жители и гости на София, посочи кметът Фандъкова. Военната академия подпомага Столичната община и с научния си потенциал за решаването на различни задачи, свързани със сигурността и гражданската защита.

 

Едно от най-сериозните предизвикателства на днешния ден са климатичните промени и зачестилите аварии, което ни задължава да полагаме усилия и да работим професионално по превенцията на аварии и кризи, както и по преодоляване на техните последици, отбеляза още столичният кмет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5487 |20.05.2017 Евгени Диков стана член на новото ВСС . 1| 19398 |18.05.2017 Само във Фрог: ”Болният” кадровик Ластарджиев стана чиновник №1 в армията . 2| 4599 |16.05.2017 Фандъкова ще поиска пълна забрана на реституцията в София . 1| 4442 |15.05.2017 ”Авионамс” стана държавна собственост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads