Реклама / Ads
31| 4892 |26.07.2013 НОВИНИ

Фандъкова: Свършила съм си работата

.
Йорданка Фандъкова
Разбирам колегите от БСП, че се опитват да отклонят проблемите, пред които са изправени. За мен органите, които дават оценка, са компетентните органи, а не политическите партии и организаторите на контрапротестите, което всъщност в случая е едно и също, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 

Институциите, които са компетентни да се изказват за това дали съм си свършила работата, вече го направиха, това са прокуратурата и МВР, каза кметът. Главният прокурор Сотир Цацаров ясно заяви, че няма упреци към моята работа, както и главният секретар на МВР; вчера се изказа омбудсманът Константин Печев и не мисля, че може да се направи нещо повече от това, което сме направили, заяви Фандъкова.
 

Единственото, което не е направила до този момент, и към което предполага, че я призовават от БСП, това е да издаде заповед за забрана на протестите, смята Фандъкова. „Казах вече, че заповед за забрана, означава да задължа полицията да разпръсне протеста с всякакви средства, включително и със сила. Имаме съгласие и с колегите от МВР и с главния прокурор, че това не е добре, каза Фандъкова. Тя посочи, че когато се коментират действията й като кмет, и това какво трябва да се предприеме, е нужно да се цитира законът, и по него да се вземат решения.
 

С голямо учудване разбрах, че колеги са коментирали, че сме в отпуск, и затова дадохме информация какво работим в днешния ден и по какво друго работим. Тъй като утре е извънредната сесия на Столичния общински съвет, на която ме призовават да присъствам - и аз не знам как да отговоря на това. Първата заповед, която съм издала до директора на Столична дирекция на вътрешните работи, в отговор на писмо на СДВР - на 14 юни 2013 г. е получено писмото и заповедта е издадена на 14 юни 2013 г. Писмото е с информация от социалните мрежи за вероятно събиране на граждани и заповедта е за предприемане на всички необходими действия в кръга на компетентността на СДВР, с оглед недопускане на нарушаване на обществения ред и престъпления на територията на Столична община. Другата заповед е от 20 юни до този момент, която вече е със срок ежедневно от 20 юни до приключване на създалите се обстоятелства, обясни столичният кмет.
 

Във връзка със съмненията, които са възникнали, че не е издала разрешение за придвижване на автомобили със специален режим на движение, тя каза, че има такава издадена заповед от 12 юли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 6630 |26.07.2013 Борисов за работата в НС: Едните за кебапчета и бира на Бузлуджа, другите плажуват . 31| 4651 |24.07.2013 Фандъкова: 30 хил. лв. са щетите от снощи . 6| 4782 |24.07.2013 Фандъкова: По-късно ще знаем за щетите . 64| 5166 |22.07.2013 Фандъкова: Не искам София да заприлича на Истанбул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads