Реклама / Ads
5| 5392 |22.07.2010 НОВИНИ

Й. Фандъкова: Топлофикация "София" - общинска!

.
Йорданка Фандъкова
Днес СОС гласува за градинката пред Руската църква.
 

Логично е топлофикационното дружество на София да е собственост на общината, обяви по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Дълговете на дружеството били натрупани заради водената политика, а топлофикационните дружества можели да станат много добре развиващи се при подходящото управление. От общината вече имали промяна на формулата за ценообразуване, така че цената да бъде реалистична, да не се натрупват дългове, да се разсрочат плащанията им и да се увеличи събираемостта. Общината имала проект, който щял да се финансира с европари за цялостен анализ на дружеството, каза кметът.

Днес СОС ще гласува за градинката пред Руската църква, която е собственост на фирма „Ащром". Сделката, предложена от общината на фирмата била да замени 25 процентния си дял от „Централни хали" и да си върне градинката. Общината щяла да плати 5.5 млн. лв. за градинката и да получи малко над 6 млн. лв. за акциите си в халите. Нека поставим въпроса на масата, за да преценят хората минималното влияние и зелената площ на градинката зад Руската църква, предложи Фандъкова. Собственикът на мястото Йозеф Галан съобщи, че мястото било купено през 1959 година с право на строеж, а неговото намерение било да изгради стъклена сграда на мястото. По новия устройствен план на София обаче не се разрешава строеж на това място.

Във връзка с фирмата „Такси С експрес", Фандъкова каза, че има възложена проверка и първоначален доклад, според който е извършена приватизация на част от дружеството, като е запазен дял на общината. Имало подвеждане от страна на дружеството, което при обявена дата за общо събрание, го провела на друга и така общината не присъствала. Фандъкова имала големи надежди за връщането и на "Мария Луиза" и на Летния театър.

Вече са открити 7 сгради за детски градини, ще бъдат изградени още 3. В момента се строят и две училища, поясни още кметът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5098 |27.06.2010 Й. Фандъкова: В София повече хапят домашните кучета . 14| 5332 |07.04.2010 Й. Фандъкова: Дупките са добре закърпени . 2| 4900 |03.02.2010 Й. Фандъкова: В София ще се строи здраво . 1| 5301 |29.01.2010 "Топлофикация" - София олекна с 450 хил. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads