Реклама / Ads
15| 6258 |14.08.2011 НОВИНИ

Фандъкова взе в София уволнена от Благоевград

.
Йорданка Фандъкова
Кметицата на София Йорданка Фандъкова взе под крилото си дисциплинарно уволнената за далавери финансистка от Благоевград Елеонора Хр. Йорданова, съобщава в. "Струма".
 

Бившата благоевградска служителка  започва работа в Дирекция “Приходи и администрация на местни данъци и такси” в Столична община. Йорданова ще контролира събирането на данъци от софиянци, след като спечели конкурса, обявен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, за сектор “Ревизионен контрол” с началник Румяна Бенковска.

Не е ясно как документите на Йорданова, която завърши “Стопанско управление” едва през 2004 г. в Инженерно-икономическия факултет на Габровския технически университет, са допуснати до участие в конкурса, след като в трудовата й книжка е нанесено най-тежкото наказание - дисциплинарно уволнение, а в Окръжна прокуратура Благоевград срещу нея все още се води разследване по преписка 5913/2009 г.

Според твърденията на читатели Йорданова си спестила тези факти, като вместо трудовата книжка, подала документ с извадка за трудовия си стаж, а от благоевградския съд взела уверение, че не е осъждана. В декларацията, попълнена саморъчно от нея, при подаване на документите за участие в конкурса тя е писала “не” в графата, че в момента не е разследвана, което в нейния случай не е вярно.

Със същия комплект документи миналия петък, 5 август, Елеонора Йорданова се яви на събеседване в конкурса за длъжността “Публичен изпълнител” в отдел “Управление на дългове” на дирекция “Събирания” при ТД на НАП - София. До него тя бе допусната на 35-а позиция от общо 107 кандидати с одобрени за участие документи. Към онзи момент Столична община още не беше обявила класирането си, затова Йорданова се е застраховала и с този конкурс в търсене на престижна държавна служба. Резултатите от конкурса на НАП още не са обявени.

Елеонора Йорданова бе инспектор по приходите в дирекция “Местни данъци и такси” в община Благоевград, откъдето бе изхвърлена с грандиозен скандал. Той избухна след писмо-сигнал на Областната дирекция на МВР с искане да бъдат проверени данъчните декларации на белополската фирма за превоз “Мици транс”.

Проверката установи, че фирмата е нередовна и неин гръб в общината е била именно Елеонора Йорданова, която въвела в информационния масив на дирекцията неверни данни на моторните превозни средства на фирмата и само в този случай ощетила бюджета на общината с над 8500 лв. Констатирани бяха още и други груби нарушения в работата на общинската служителка като незаведени в деловодството на общината декларации за определяне данъка върху превозното средство; декларации на различни фирми с еднакви номера; незаведени служебни писма на сектор “Пътна полиция”; свидетелства за регистрация на МПС, непридружени от декларации и т.н.

След като бе установен пълният хаос в документите на Йорданова, кметът на Благоевград Костадин Паскалев ограничи достъпа й до архива, за да бъдат предотвратени следващи незаконни действия от нейна страна. Още същия ден данъчната обаче направи опит от нейния компютър да влезе отново в архива, в резултат на което 2 часа след изтичане на работното време кабинетът й бе запечатан и на 19 октомври 2009 г. кметът Костадин Паскалев я уволни дисциплинарно.

През последните 2 г. Елеонора Йорданова беше безработна и водеше административно дело за възстановяването й на работа в община Благоевград, но го загуби и на 3-те съдебни инстанции. Останала без ангажименти, в началото на годината тя влезе и в политиката и стана член на клуба на ГЕРБ в благоевградската “Плаж махала”. Преди време в Благоевград случаят с уволнението й доби широка обществена популярност и явно това е наклонило везните в полза на София, където Йорданова се е надявала данъчните й подвизи да са по-слабо известни и фактът в “досието” й, че е член на управляващата партия, й дава як гръб.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5518 |13.08.2011 КАТ в акция срещу вечерните гонки в София . 11| 5177 |10.08.2011 Запали се влакът София-Варна . 0| 7016 |10.08.2011 Лъвов мост, Централна жп гара и автогарата - критични точки на София . 20| 5148 |09.08.2011 Кандидатите за София изляха сладостни обещания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads