Реклама / Ads
7| 5007 |20.08.2010 НОВИНИ

Й. Фандъкова се зарече да подреди София

.
Йорданка Фандъкова
До две години ще се види един по-различен град, обеща столичният кмет.
 

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще подреди града и ще премахне обекти от центъра на столицата, подобни на сергиите на площад Гарибалди, които нямат нито разрешение за поставяне, нито за търговия, обяви самата тя по БНТ. Моят ангажимент е да установявам контрол за спазване на правилата и затова очаквам подкрепата и на обществото, продължи тя.

Кметът добави, че сега се работи много интензивно по ремонта на бул. "Брюксел", който ще бъде открит до Нова година или най-късно в началото на следващата година. Тя се извини на всички шофьори за затварянето на улиците, но подчерта, че в София се реализират изключителни важни инфраструктурни проекти. Вече бил готов с реконструкцията мостът на “Бакърена фабрика”, алтернатива за гражданите от “Надежда”, почти готов бил и “Панорамен път”.

Всяка сутрин, когато отивам на работа, гледам столицата с очите на гражданин, каза Фандъкова, порицавайки гражданите, които си хвърлят хартията от баничката. Тя увери, че столичният инспекторат е засилил контрола, но градът е огромен. Хубаво било, че гражданите искат да участват в живота на града; че се включвали в облагородяването на междублокови пространства. Догодина ще се заложат средства и от общината, ще се търси и външно финансиране, така че до две години да се види един по-различен град.

Й. Фандъкова заяви още, че след приключване на втория метродиаметър и изграждането на новите паркинги, визията на града ще бъде изцяло обновена. Заради изграждането на метрото е изместено и движението по “Цариградско шосе”, там се изгражда и паркинг за над 1200 паркоместа. Това щяло да промени движението чувствително.

Всички процедури, планирани за изграждането на завод за боклука в столицата, се движат в срокове
, заключи столичният кмет.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5393 |22.07.2010 Й. Фандъкова: Топлофикация "София" - общинска! . 9| 5108 |27.06.2010 Й. Фандъкова: В София повече хапят домашните кучета . 0| 4682 |13.06.2010 Фандъкова дели София на 6 района, за да се чисти по-ефективно . 23| 7258 |10.06.2010 Фандъкова бясна на чалгаджии, осквернили храм-паметника "Невски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads