Реклама / Ads
5| 3952 |31.05.2019 НОВИНИ

Фандъкова не знае колко са задълженията на общинските жилища

.
Йорданка Фандъкова
Кметът Йорданка Фандъкова нарушава правилата на Столичния общински съвет, като бави отговорите на питанията от общинските съветници. Това заяви председателят на ПП МИР и общински съветник инж.Симеон Славчев по време на днешното заседание на СОС.
 

Той коментира, че е получил отговор на питанията си за изкоренените дървета на "Граф Игнатиев" и управлението на общинските жилища след 67 дни, вместо определените за това 30 дни. Отговорите са били получени от Славчев в навечерието на днешното заседание, което е неуважение към общинските съветници и към столичани, които те представляват, беше категоричен председателят на ПП МИР. Той припомни, че самите питания продължават да не се публикуват на сайта на Столична община, а се качват само отговорите на кмета. По този начин столичани се дезинформират, коментира общинският съветник и заяви, че „Политическа група 5” подготвя нова промяна в Правилника за дейността на СОС, според която да се забрани да се пускат отговори на питания вечерта преди заседанието, а да се пускат минимум 3 дни преди това.


Славчев изрази недоволство от отговора на кмета във връзка с въпроса му за общинските жилища. В питането му бяха зададени теми като неизплатени задължения, които са генерирани от наемателите на общинските жилища и как се изплащат те, както и колко са общинските жилища, получени от обезщетения или замени на общински терени. Председателят на ПП МИР заяви, че в комисиите в СОС многократно е ставало дума, че има натрупани задължения от наематели, които Столична община трябва да плати със средствата на столичани. Оказва се, че управляващите София не желаят да изнесат тези данни или не са наясно колко е стойността на неплатените сметки.


Инж. Славчев обърна внимание и на факта, че съществуващите системи, които играят ролята на регистър явно не работят ефективно, тъй като справката по неговото питане е правена от кметовете на райони, посредством хартиен носител, вместо да се генерира автоматично от регистъра. Той коментира, че не получава ясен и категоричен отговор по въпроса си, и че има много нуждаещи се хора, които биха могли да ползват тези жилища, а това може да стане само ако те се управляват адекватно. Младите лекари и младите специалисти в областта на образованието също биха могли да се ползват от ниските наеми на тези имоти, като така се стимулират добрите специалисти да останат да работят в България, каза още Славчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4324 |29.05.2019 Спаси София: Ремонтът на „Графа“ е некачествен, но Фандъкова го оставя така . 5| 4240 |25.05.2019 Евроизборите вече се провеждат в няколко държави . 5| 3765 |21.05.2019 МВР не знае нищо за Зайков, разширява периметъра на издирването му . 0| 3726 |20.05.2019 СГС възложи на МОСВ да изследва колко е мръсен въздухът в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads