Реклама / Ads
10| 4539 |09.11.2011 НОВИНИ

Фанкъкова представи екипа си

.
Кратко описание Източник: източник
За мен едно от най-важните неща в работата е сформирането на екип. Екип се създава бавно, това не са само група хора, но и които могат да работят заедно и да се координират добре. С моите колеги в последните две години успяхме да постигнем това”, обяви Фандъкова на пресконференция, на която представи своите заместник – кметове в екипа си.
 

 

Повечето са хора, с които е работила и в предишния си мандат. От седемте зам.-кметове досега, единственият незает щат беше този на зам.-кмета по финанси. Сега той се заема от Дончо Барбалов. Мария Бояджийска остава зам.-кмет по екология. Ирина Савина е зам.-кмет по инвестиции и строителство. Любомир Христов е зам.-кмет по транспорт и транспортна инфраструктура. Албена Атанасова остава зам.-кмет по социалната дейност.

Съкращава се зам.-кметското място по сигурността. Главен архитект на София остава Петър Диков. Ралица Стоянова е секретар на общината и ще отговаря за координацията в администрацията. Юлия Ненкова ще отговаря за гарантиране на законосъобразността на дейността на общината.

Дирекция по вътрешен контрол ще продължи да функционира и ще е на пряко подчинение на кмета.
Столичният кмет бе категоричен, че бюджетът за следващата година няма да бъде по-голям от миналогодишния – 1.3 млрд. лв.

Фандъкова съобщи, че през 2012-та общината ще заложи на привличането на европейски средства в максимален обем. Стана ясно още, че агенция „Standart and Poors“ е променила оценката на София от „стабилна“ на „положителна“. Аргументите на агенцията са на база подобрената гъвкавост на приходите, нарастващото население и нарастващия доход на това население.

 

БВП на глава от населението в София е с 230% по-висок от средния за страната и се доближава до този в страните – членки на ЕС. Подчертава се, че през 2010-та година общината е реализирала 24 % бюджетен излишък от собствените приходи и 15 % от общите. Рейтинговата агенция очаква градът да продължи инвестициите в инфраструктура, метрото и площадката за третиране на отпадъци.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5546 |20.10.2011 Човек на Трактора в екипа на Кадиев . 20| 4872 |13.09.2011 Капон представи вицето си - полковник . 33| 5686 |02.06.2011 Трактора засмуква Душана Здравкова в екипа си . 25| 5282 |15.03.2011 Борисов представи приоритетите на България за ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads