Реклама / Ads
1| 5427 |21.11.2012 НОВИНИ

ФБР ни вади ДНК

.
Така ще се противодейства на престъпността в България и региона и ще затвърди лидерската позиция на страната ни в тази част на Европа.
 

В България ще бъде изпратен още един специален агент на ФБР, който да работи съвместно със звеното на ГДБОП по противодействие на престъпленията в киберпространството, обеща директорът на ФБР Робърт Мълър на вътрешният министър Цветан Цветанов, който е на посещение в САЩ. Спецагентът ще дойде у нас в средата на 2013 година, информира "Стандарт". С това ново назначение ще се увеличат възможностите за противодействие на този тип престъпления в България и региона и ще затвърди лидерската позиция на България в тази част на Европа.

На срещата Цветанов и Мълър договориха конкретна експертна помощ за оценка на сега съществуващите база и възможности на ДНК–лабораторията към НИКК на МВР. Мълър се ангажира да командирова специалисти от Националната лаборатория на ФБР, които освен експертна оценка на сегашното състояние, да направят и проект за развитие на ресурсите на МВР в средносрочен и дългосрочен план. За целта се предвижда да бъде направен експертен анализ на възможностите за внедряване на най-новите технологии в криминалистиката, които вече се използват във ФБР. 


Мълър увери министър Цветанов, че в лицето на Федералното бюро за разследване на САЩ има верен съюзник в борбата срещу тежката организирана престъпност.
 

Шефът на ФБР благодари за цялостното сътрудничество с МВР и българските правоохранителни органи. Цветанов, главен комисар Станимир Флоров и прокурор Ася Петрова запознаха директора на ФБР с някои ключови дела срещу тежката организираната престъпност, като бяха обсъдени конкретни моменти от бъдещото сътрудничество по тях.

Беше изказана специална благодарност към американската страна за енергичната и безрезервна подкрепа и обмен на информация с ФБР в първите часове след атентата в Бургас, както и впоследствие, в хода на разследването на терористичния акт. В тази връзка директорът на ФБР заяви, че международният тероризъм и трансграничната престъпност отдавна са прехвърлили националните граници и единствено по пътя на успешното взаимодействие между правоохранителните служби може да се противодейства на този тип асиметрични заплахи. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5594 |19.10.2012 Борисов: Много колеги не са си извадили поука от кризата . 0| 6906 |26.09.2012 Онлайн ще си вадим свидетелство за съдимост . 45| 7291 |14.08.2012 ВМРО пита Бойко ще вади ли Ботев от учебниците! . 5| 6261 |15.04.2012 Огромен камък извадили от Володя Стоянов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads