Реклама / Ads
5| 6189 |30.09.2011 НОВИНИ

Феим Чаушев на съд за откуп за крадено БМВ

.
Феим Чаушев
Преди 7 месеца Чаушев попадна в ареста на Пето РПУ и след две нощи зад решетките бе пуснат срещу гаранция от 5000 лв. До днес той не се признава за виновен.
 

На 8 ноември бившият зам.-министър на външните работи в правителството на тройната коалиция Феим Чаушев ще бъде изправен пред съда за това, че с Ивайло Геков е посредничил за връщането на скъпо БМВ на турски бизнесмен. Джипът бе откраднат от охраняем паркинг на столичен хотел през февруари.

"Тиха дипломация" покрай пазарлък за откуп на краден бял джип БМВ Х6 прати бивш зам. външен министър от политиката в съда. Името на 67-годишния Феим Чаушев вече е в дългия списък от подсъдими, които всеки ден пълнят залите на Софийския районен съд. Чаушев е бивш член на кабинета "Станишев". Той влезе в правителството от квотата на ДПС и спечели известност покрай мисията за спасяване на медицинските ни сестри в Либия.

На 8 ноември бившият зам.-министър ще бъде изправен на подсъдимата скамейка за това, че със своя съсед и приятел Ивайло Геков е посредничил за връщането на скъпо БМВ на турски бизнесмен, което изчезва от платен и охраняем паркинг на столичен хотел през февруари. Още не е ясно дали делото ще бъде засекретено, или ще се гледа публично, за да няма съмнение, че правосъдието у нас прилага двоен аршин - един за обикновените хора и друг за богатите и властимащите.

Минаха 7 месеца, откак Чаушев попадна в ареста на Пето РПУ и след две нощи зад решетките бе пуснат срещу гаранция от 5000 лв. До днес той не се признава за виновен. Прокуратурата обаче твърди, че разполага със записи на разговори и свидетели, присъствали на три срещи във виенското кафе на хотел "Кемпински-Зографски", които уличават Чаушев в престъпление. Единият свидетел бил мениджър на свободна практика, който се наел да преговаря от името на турски бизнесмени. Проблемите на Чаушев започват след няколко телефонни обаждания от Турция. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5048 |08.08.2011 Заковаха 4-ма албанци с откуп от 10 хил.евро . 4| 5151 |29.04.2011 Арестуваха Вълка; крал и искал откуп . 11| 4817 |12.03.2011 Чаушев не бил взел пари за колата . 22| 5667 |09.03.2011 Феим-Петър-Бисер Чаушев в кауша; посредничил за откуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads