Реклама / Ads
20| 14283 |21.02.2020 НОВИНИ

Фейсбук ври от коментари след разкритията на ”El Periodico” и реакцията на Борисов

.
Източник: Facebook
Публикацията на каталунската медия ”El Periodico” за разследване на премира Бойко Борисов за пране на пари в Барселона взриви не само медите, но и социалните мрежи. След изказването в Брюксел на премиера, че зад атаката срещу него стоят ”децата на ГРУ” и ”съседът му месторабота” Фейсбук завря от коментари и колажи, в които главно действащо лице е злощастният бивш шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, когото Борисов прави консул в Испания.
 

Какво предизвика коментарите вижте ТУК, ТУК и ТУК

 

Евгений Дайнов, политолог

Чета испанската преса за разследването за "избелване на пари" (чуден термин имат) срещу Бойко Борисов. Доколкото разбирам, според испанците ББ е избелвал едни доста "черни" пари с помощта на някакъв руснак и Валентин Златев.


Интересно, дали някакво пропукване на тази схема даде като резултат, че Златев преди месеци внезапно стана никой в олигархията, за да бъде заменен с Домусчиев? И в какво, на свой ред, се вписа той?


А ако това пропукване има връзка с испанското разследване - това би обяснило, защо в последната година-две ББ изглежда едновременно крайно уплашен и крайно зъл.
Май застоят все пак е към края си. Ще цитирам един свой текст на музикална композиция, който се роди преди години и за който нямах (до преди малко) представа, какво означава:
"И все пак вятър излиза – вършее из нощта
Отваря цепка в небето – и влиза светлина."
Какви неща стават...

 

Атанас Чобанов, журналист

Значи, Ел Периодико излиза с първа страница за испанско разследване срещу Борисов. ТАСС си пускат дневния дайджест от Испания. Борисов обвинява Радев и ГРУ, защото ТАСС препечатала Ел Периодико.

 

Арман Бабикян,  пиар

Не е ли редно, докато тече разследването, господин Борисов да напусне поста, за да не влияе на работата на службите?

***

Някой знае ли прогнозата за времето и откъде духа? Питам, за да знам, дали няКОЙ си прави вятър на устата или на главата? Апропо, господин Гешев, Борисов е в Брюксел и връщат по лесно хора, отколкото от ОАЕ.

 

Соня Момчилов, пиар

Не че се заяждам, но намирам словосъчетанието “достатъчно безупречна”, като търпящо известен упрек относно отсъствието на езикова култура, особено, когато се касае за дипломат. Недостатъчно безупречно е и изписването на кУпеИки, но като се има предвид нивото на словотворчество на първия ни дипломат, това са дребни пропуски. А и тепърва започват проблемите за целия термитник, калинки и пр торни бръмбари във властта.

 

 

Любо Кольовски, журналист

Започва контраатаката в защита на Главатаря. Началото е с комсомолски плам, патос и жар: Като „зле скалъпени измами за няколко копейки“ определи днешните публикации в испанската преса Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ


"Министър-председателят Boyko Borissov се ползва с достатъчно безупречна репутация и висок авторитет както в Европа, но така и сред всички чуждестранни партньори.


Зле скалъпени измами, за няколко копейки, няма да променят този факт."

Това написа във Фейсбук Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ.


Не знам доколко ентусиазмът на Младежи ГЕРБ ще повлияе на разследването, което е започнала Каталунската полиция, но не ми се вярва следователите да се доверят на голата любов към вожда, учителя и Главатаря. Не вярвам на Борисов да му помогнат и разните полицейски награди, медали и други дрънкулки, които той изтъква като аргумент за безупречното си минало. А ролята на някакви копейки в този сюжет е най-комичният елемент в цялата композиция.

 

 

Елена Гунчева, юрист

ПУТИН ПРОБУТАЛ ЧРЕЗ СПЕЦНАЗ КЪЩА В БАРСЕЛОНА НА ГМР. ХИБРИДНА АТАКА СРЕЩУ ОБИЧАНАТА НИ МУТРА

 

НИдялко скокна на барикадата да брани мутрата. Пик-ливото изданийце незабавно посочи като главен виновник за испанската публикация лично Владимир Владимирович. Явно Путин скучае, няма друга работа и по цяла нощ не спи и мисли какви компромати да измисли за най-големият си конкурент, великият вожд, забележителният капо ди тути капи, човекът, станал по-известен от него, самият Бойко Борисов. Завижда му Владимир Владимирович, то е ясно, не може да достигне до такива висоти като него, гледа го как се фотка с недоуважени лелки по селата и го наляга мъка. Та затова измисля това очерняне.

 

Защо точно Ел Периодико да е на издръжка от Путин, обаче не успях да разбера. Това да не ти е Пеевски да държи всички медии??? Леко съм разочарована, че не нарекоха испанският вестник жълт парцал, който е купен от Президента Радев /явно са решили, че за това обвинение само на Путин би му стискало/, дори не ги обвиниха, че са четвърторазрядно изданийце. Явно в бързината да оправдаят ГМР, са пропуснали всички аспекти на защитата. Че то и без това много атаки им се събраха напоследък.

Значи, да се разберем - нЕма любовница /всички знаем, че Баце е сам като куче, бау-бау/, нЕма къща /той си каза човекът, че всичко е на фирма на хора, които познава, ама не бил виждал/, нЕма пране на пари /Той си пере парите в пералнята в зайчарника/, нЕма Порше на любовницата /тя си го е заработила с честен магистрален труд/. Бе, изобщо, нема такива работи....

 

Както каза преди малко един приятел Петър Петров /шапка ти свалям за идеята/, Пацо Терасата да отиде да обиколи три пъти мегдана в Барселона и да вика: "Бойко Борисов няма къща и не пере пари!". Три пъти поне по три пъти на ден. Да повикат и всички испански медии, както и мисирки от България да го заснемат!

Да види Путин, че на ГМР хибридни атаки не минават. Кой духал, духал. Кой взел къща, взел. Това е!


.

Петя Владимирова, журналист

Прочетено в мрежата: "Ако това от испанското списание се отнасяше за президента, телевизиите да са се изсипали в Барселона и да предават пред вратата на къщата."

 

Весислава Танчева, пиар

Понеже журналистическите стандарти в България отдавна са позабравени, пускам това видео, за да ги припомня.


Това е Луис Рендуелес, член на разследващия екип на El Periodico, публикувал днешните 4 текста за премиера Борисов и разследването срещу него.
Обяснява как са стигнали до информацията (в кадър се вижда копие на сигнала на БОЕЦ), колко време им е отнело, какво точно са направили, за да получат потвърждение на сигнала и да напишат материалите си.
Цяла година са го правили, не им е хрумнало вчера, понеже Борисов преговарял в Брюксел...?!


Ето ви ги "руснаците", ето ви ги всичките бели мишки, дето танцуват в премиерското въображение днес.

 

PS Най обичам баш проводниците на руски интереси в България, лично уговаряли с Решетников избирането на Радев за президент, да ми обясняват как са жертва на собствените си опорки!

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5499 |21.02.2020 Прокуратурата: Нямаме сигнал от Каталуния за разследване срещу Борисов . 9| 4784 |21.02.2020 МВР: Нямаме информация да се води разследване срещу Борисов . 3| 4849 |21.02.2020 Разследват още четири опита за покушение срещу Емилиян Гебрев, обвинени са трима московчани . 18| 15335 |21.02.2020 За ГЕРБ публикациите за Борисов са фалшиви. Каталунската полиция потвърди за разследването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads