Реклама / Ads
23| 4867 |26.09.2014 НОВИНИ

Фенове на Миньор ПК: Никой за 20 г. не е направил за спорта толкова, колкото Станишев

.
Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев. Това казаха феновете на Миньор Перник на първата копка, с която започна благоустрояването на стадион „Звезда” в кв. Димова махала в Перник. Това стана възможно с пари, отпуснати от държавата, като за това активно са работили Сергей Станишев и народният представител в 42-то НС от Перник Станислав Владимиров.
 

Под проливния дъжд бе даден старт на градежа на съоръжението, което ще е едно от най-модерните в града. За първата копка на игрището бе докарана фадрома, в която водачът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов разби бутилка шампанско. На събитието присъства и кандидатът за народен представител Михаил Михайлов, председателят на общинския и областен съвет на БСП – Перник Ненко Темелков, членове и симпатизанти на левицата и много спортисти. „Изключително сме благодарни на народния представител Станислав Владимиров за това, което направи за спорта в Перник.  Обръщаме се обаче и към вас за съдействие за спасяването на футболния ни отбор „Миньор”,който е в много тежко състояние. От три месеца футболистите не са получавали заплатите си. Средствата за отбора се осигуряват от общината и от няколко бизнесмени. В последно време обаче няма пари”, обясни председателят на фен клуба на „Миньор” Петър Илиев – Буфера и връчи на Станишев жълто-черно шалче. Игрището в Димова махала е със средства по инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Стойността му е 600 000 лв. По същата програма в момента се ремонтира и зала „Дружба” в Перник, за която от правителството на Пламен Орешарски са осигурени 400 000 лв. „На дъжда направихме първа копка за детската школа на Миньор Перник. Той обаче няма как да попречи, защото хората са нахъсани. Това е много важно за бъдещето на спорта в Перник. Това ще е едно от най-модерните терени за тренировки. Това поискаха феновете и го правим. Осигурихме средства и за зала „Дружба”, чието състояние бешетрагично. Обещахме го и го правим”, каза Станишев.Той поясни, че преди няколко месеца бил в Перник и феновете на футболния отбор го помолили да помогне за изграждането на новото игрище. По проект стадион „Звезда” трябва бъде готов до края на годината. След това Станишев посети зала „Дружба” за да провери как се изпълняват ремонтните дености.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4709 |24.09.2014 Хр. Христова: Никой не говори за пенсионната система . 2| 4940 |19.09.2014 НЕК преведе половин милион лева на миньорите, стачката спира . 4| 4596 |19.09.2014 Миньори блокираха пътя преди Перник . 6| 5433 |19.09.2014 И миньорите от „Бобов дол” се вдигат на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads