Реклама / Ads
23| 4822 |05.05.2020 НОВИНИ

Феновете на ”Левски” загрижени за бъдещето на клуба. Пишат до Божков и Борисов

.
Феновете на “Левски” поискаха от държавата да спаси футболния клуб. Предложението на привържениците е кабинетът да позволи на досегашния спонсор “7777.bg” да пръооъжи да финансира клуба, или правителството да го кредитира. Те поискаха да разберат лично от Васил Божков какви са намеренията му спрямо клуба и каква роля ще изиграят той и Георги Попов в бъдещето на тима.
 

Това става ясно от две писма, чиито автори са "НКП на Левски", „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“ и „Сдружение Сини сърца“, адресирано до Борисов.

 

Феновете на Левски допълват, че привържениците на клуба са издържали отбора чрез различни дарителски акции в последните месеци, но това няма как да продължи повече и ако до две седмици не бъде намерено решение за финансирането на клуба, то футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб.

 

"Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса", заявяват четирите фенклуба.

 

Сините изпратиха и писмо до Васил Божков и Георги Попов, които в момента се намират в Дубай. Те искат да разберат каква роля биха изиграли двамата в бъдещето на футболния клуб, дали са готови да предадат доброволно акциите, ако нямат възможността да финансират повече клуба, и могат ли да помогнат в намирането на нов спонсор, който да спаси отбора от тежката финансова криза, в която изпадна от февруари насам.

 

Ето и целите текстове на двете писма:

 

"ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

 

България, Европа и светът са изправени пред тежки предизвикателства. Вече четвърти месец усилията на цялото човечество са обединени за спиране на развитието и пораженията от пандемията COVID-19. Милиони заразени, стотици хиляди починали, претоварени социални и здравни системи, изолация, дистанциране, безработица, сринати икономически прогнози…

 

Даваме си сметка за усилията, които полага цялата държава и нейното ръководство, както и за конкретните резултати, благодарение на навременните и конкретни действия на правителството и Националния оперативен щаб.

 

Навлизаме в период на разхлабване на ограниченията, на постепенното успокояване на обстановката и възстановяване на по-нормален ритъм на живот. Всеки ден ни приближава към завръщане на традиционните ни всекидневни ангажименти, работен ритъм, занимания и спорт.

 

Надяваме се и в България в скоро време да се възобновят спортните срещи, индивидуални и отборни състезания и първенства.

 

Нашата голяма болка и грижа обаче е „ЛЕВСКИ“!

 

След екстремните събития през месец януари, които на практика лишиха от финансиране нашия любим клуб, отборът ни е изправен до стената. Липсата на средства, наличието на натрупани стари задължения към държавата, фирми, клубове, играчи, агенти и други лица доведоха до безпрецедентна ситуация. Ръководителите се отказаха от заплатите си. Цялото треньорско ръководство достойно ги последва. Наложи се да се обърнат към феновете, за да се спасява клубът. И привържениците на „ЛЕВСКИ“ направиха нещо невиждано:

 

Събрани бяха стотици хиляди левове от дарения, СМС-и, спортни артикули, закупиха се билети и сезонни карти за 1 200 000 лв., беше разпродаден цял стадион дори за мач, който щеше да се играе без зрители…

 

ВЕЛИК КЛУБ С ВЕЛИКА ПУБЛИКА!!!

 

Г-н Министър-Председател,

 

Обръщаме се към Вас като ръководство на държавата. Героизмът на милионите левскари спаси отбора и честта на „ПФК ЛЕВСКИ“. Но този героизъм не може да продължи безкрайно. Ежемесечните разходи, задълженията и заплатите на футболистите не са по силите на никоя публика. Издръжката не може да се остави на добрата воля на родители, пенсионери и техните деца и внуци. Задължително е да се осигурят сериозни средства както от собственици, така и от спонсори и рекламодатели. И тук е нужна намесата на Държавата. По време на Вашите правителства бяха отделени и инвестирани огромни средства в цялата страна за изграждане на спортна инфраструктура, строеж и ремонти на стадиони, спортни зали, игрища, физкултурни салони, съоръжения и т.н.

 

Бяха заделени и предоставени десетки и десетки милиони левове за подпомагане на различни футболни клубове в цялата страна. Държавни фирми и общински предприятия финансират и издържат пряко или чрез реклама различни отбори от Първа и Втора лига. Създадоха се смесени дружества, за да осигурят условия за инвестиции за изграждане на стадион в центъра на София, в Борисовата градина…

 

А „ЛЕВСКИ“?

 

„ЛЕВСКИ“ няма нужда от привилегии или подаяния. Нашият отбор е доказал, че има достойнство. Нашият отбор и милионната публика никога не приеха да бъдат нито отбор на МВР, нито на Армията, нито на Пощите, на Никого. Ние следваме честта, всеотдайността и примера на АПОСТОЛА! Ние се обръщаме към Вас с искане за справедливост. За принципите на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към любимия ни клуб трябва да се прояви същата грижа, солидарност и подкрепа, както към останалите.

 

Уважаеми г-н Борисов, в публичното пространство бяха заявени от Вас и Ваши министри желание и идеи такава справедливост да бъде осъществена. Въпросът е, че моментът вече е съдбовен. Ако в рамките на две седмици няма реално решение на проблема, футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб. Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса.

 

В тази връзка нашето предложение, г-н Премиер, е да бъде предоставена възможност официалния рекламодател на Дружеството „7777.bg“ да подкрепи отново клуба в този труден момент, като преведе необходимите финансови средства. Стимул, който ще осигури възможност клубът да реализира приходи по време на трансферния прозорец.

 

Ако това е неизпълнимо, то единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди – подход, който привържениците на „Левски“ поначало не одобряват и не желаят, но той би се явил като последна инстанция за финансиране.

Ние, организираните левскари, вярваме в добрите Ви намерения и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят. И вярват в истинността:

 

„Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест!“

 

НКП на „Левски“, „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“

 

 

"ДО

Г-Н ГЕОРГИ ПОПОВ

Г-Н ВАСИЛ БОЖКОВ

 

Уважаеми господа,

 

Изминаха повече от три месеца от последните събития, които разтресоха притежавания от Вас, обичан до лудост, подкрепян до болка и възпитаващ милиони хора – "Левски".

В този труден за Вас период, в който по обясними причини спряхте финансирането на клуба, неговите привърженици извършиха безпрецедентни действия, свързани с издръжката, осигуряване на средства за съществуване и погасяване на стари задължения към НАП, клубове и лица, засягащи пряко лиценза на клуба.

 

Отдадеността в креативните инициативи, проведени от сините фенове, събраха следните средства:

 

Дарения 500 000 лв. за обслужване на споразумението с НАП;

 

От продажба на билети и сезонни карти (рекорден брой продадени за България), при само три изиграни домакински мача – около 850 000 лв.

 

От продадени артикули – 400 000 лв. (рекорд за България).

 

Набрани 70 000 SMS от кампанията "Един за всички – всички за Левски". Кампанията продължава.

 

Местата на стадион "Г. Аспарухов" бяха разпродадени чрез виртуални билети за мач пред празни трибуни (нещо невиждано до този момент в историята на футбола).

 

Всички тези действия на великата синя общност получиха и международен отзвук. Малко отбори в света могат да генерират такава любов. Привържениците се превърнаха в основен и единствен източник на доходи.

 

Г-н Божков, г-н Попов, за по-малко от година под Ваше управление "Левски" отново се бе устремил към върха, там където винаги е било мястото му. Ваша основна заслуга е нормализирането на плащанията на стари задължения на клуба към НАП, подобрения на материалната база, изграждане на нови игрища, рязко подобрение на административното управление.

 

При наличието на времеви комфорт Вие щяхте да изградите силен и боеспособен отбор – шампион и клуб без задължения.

 

Значимостта на нашата любов – "Левски" – се състои от многомилионна човешка подкрепа, на хора с реални лица и безумно отдадени сърца, на хора от всякакви възрасти, пол, начинание, на хора с различни политически възгледи, етнос, националност, религия, но скандиращи като един за голямата си безгранична обич:

Само "Левски" !!!

 

Нашият, Ваш "Левски" е обречен на вечност, но затова имаме нужда от Вашата човешка откровеност, а именно да получим отговор на следните въпроси:

 

Смятате ли в бъдеще да останете мажоритарен собственик и да осигурявате средства за отбора, отговарящи на Вашите стандарти;

 

Имате ли възможност и намерение да издържате частично клуба;

 

В процес ли сте на намиране на друг собственик – Ваш партньор, голям рекламодател или международна компания, отговаряща на милионната армия от хора, подкрепяща "Левски";

Готови ли сте да прехвърлите акциите за управлението – на клуба, на ветераните или на привържениците.

 

Честността и прямотата изисква от нас да споменем, че има и друг вариант на Ваше волеизявление, което ние не можем да приемем, не от неуважение към Вас, а от невъзможността да допуснем "Левски" да не съществува.

 

Чакаме съдбовния Ви отговор, като гарантираме нашата обективност, касаеща Вашата житейска ситуация.

 

НКП "Левски"; "Ултрас Левски"; "Тръст Синя България", "Сдружение Сини сърца"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3890 |12.03.2020 Феновете на ”Левски” събраха над 1,4 млн. лв . 14| 4908 |07.03.2020 Борисов: Тотото може да измъкне ”Левски” от финансовата криза . 13| 5964 |15.02.2020 Сини фенове подкрепиха ”Левски” с масово шествие преди мача с ЦСКА (видео) . 9| 4561 |15.02.2020 Синьо шествие на фенове на ФК ”Левски” преди мача с ЦСКА, полицията на крак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads