Реклама / Ads
34| 7072 |17.11.2010 НОВИНИ

Филчев навсякъде: Атанасов вкарва думи в устата на бедната женица Нанка Колева

.
Н. Филчев
Бившият главен прокурор обходи медиите, отговаряйки едносрично. Имало лоши хора, които злословят; засега не той не бил обвинен в нито едно убийство; Казахстан било традиционно място за заточение в Азия.
 

Отговарям сега, защото сега ми задават въпроси, коментира Филчев по НТВ, чиято работа, когато бил главен прокурор, не била да обикаля медиите. После бил на друг континент и на други места, каза той. Никой досега не му бил задал въпроса има ли организирана престъпност в България през последните години. Той не чувствал нищо, отговори Филчев на въпроса как ще коментира репликата на Николай Колев-Босия (от интервю за Frognews.bg - б.р.), че се готвело убийството му.

- Засега не съм обвинен в нито едно убийство, вътрешният министър е казал нещо в бързината, но се е объркал, добави още Филчев.
- Чакам,
- Да,
- Може,
- Не - едносрично отговаряше на въпроси Филчев на въпросите. Ако искате да сложим край на разговора - попита водещият Саръиванов. Да - каза Филчев, после прибави - Все ми е едно. Впоследствие обясни, че служител от посолството на САЩ възложил нещо срещу него, но служител не трябвало да се бърка с американската демокрация.

Когато има обвинение в съда, че съм извършил убийството на Н. Георгиева, ще се защитавам, обясни Филчев и напомни, че докато е "убивал със сатъра", е бил в Либия с "Фалкона".

В един момент Филчев избухна:
"Аз знам какво приказвам!", "Не ме прекъсвайте!", повиши тон той, говорейки за разделението на властите и презумцията за невиновност. Той внедрил принципа за съдебен контрол над всеки арест. Съдът и прокуратурата контролират МВР в правовата държава.

Разследване на НСС установява, че прокурорът Колев е организатор на трафик на наркотици и оръжие, каза Филчев. Николай Колев - Босия бил разпространител на наркотици за Старозагорския регион, за Варненския регион била Димитринка Желева, или Калайджиева, дословно съобщи Филчев. Другата версия била, че прокурорът бил свързан със Сретен Йосич, че е взел пари, но не е свършил работа, защото ген. Борисов извършил ареста и го ексрадирали в Холандия.

- Приятно ми е много да говорим!, каза по едно време Филчев. Нанка Колева е една бедна нещастна женица, трябва да се отнасяме към нея по-внимателно, но думите, че Първанов осигурява политическия чадър на Филчев й ги влага ген. Атанасов в устата. Казахстан било традиционно място за заточение в Азия, но за него посланическия пост бил висока чест. Филчев се наложило да се върне по лични причини.

Атанас Атанасов лъже, че съм лансирал Алексей Петров в службите
, заяви обяви по-рано по БТВ бившият главен прокурор Никола Филчев. Той бил по-близък с генерал Атанас Атанасов, когото ходил в дома му, докато с Алексей Петров бил на „Вие".  Петров е назначен през февруари 2001 г., когато си отиваше правителството на Иван Костов, добави той.

Моята банда - това са глупости. Някой очевидно е заинтересован. Просто има лоши хора, които злословят, каза още Филчев, но не пожела да коментира кой е предложил името му за посланик в Казахстан.

Смятам, че човешкият живот е кратък и не бива да се прекарва, като се потопиш в една атмосфера на клевети. Пълен съм с грехове, преди всичко към близките ми хора и вероятно в задълженията и отговорностите си към държавата, каза той и добави, че имало хора, които е обидил, това били лични неща. От нищо не ме е страх, опериран съм като млад от страх. Само от оня горе, съобщи ексглавният прокурор.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6990 |16.11.2010 Н. Филчев: Я. Дачков е клозетен драскач! . 23| 8435 |16.11.2010 Филчев проговори: Цветанов изпълнява задачи от посолството на САЩ . 11| 5134 |16.11.2010 Е. Йорданов: Нямаше доказателства Филчев да е замесен в убийство . 49| 7080 |16.11.2010 Цв. Цветанов: Филчев поръчвал убийства, подставени лица на Трактора ги изпълнявали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads