Реклама / Ads
23| 11988 |16.02.2010 НОВИНИ

Филчев търси на пожар Борисов, дистанцира се от Трактора

.
Филчев и Борисов
Скромният пенсионер Никола Филчев звънял неколкократно за разговор с премиера Бойко Борисов. Това разкриха източници на Frognews.bg. Бившият главен прокурор демонстрирал, че се разграничава от стария си приятел Алексей Петров, задържан миналата седмица при операция „Октопод”, срещу мафията. Филчев молел името му да не се забърква с делата на Трактора, обяснявайки, че няма връзка с него.
 

Медийният интерес към позабравения Никола Филчев бе предизвикан, след като преди ден вътрешният министър Цветан Цветанов разкри, че като главен прокурор е протежирал пред тогавашния вътрешен министър Георги Петканов Алексей Петров, за да бъде назначен в НСС. Пак по времето на Филчев разработката „Бизнесмени” срещу известният и като доц. Петров е била прибрана във Военна прокуратура, а там е прикрита.

Нанка Колева, съпруга на убития прокурор Николай Колев също обвини открито Филчев, че е замесен в убийството на съпруга й и на ямболската адвокатка. Освен това това тя бе категорична, че с властта си в държавното обвинение Филчев е прикривал престъпления на Алексей Петров. ДСБ пък директно настояха Филчев да бъде арестуван за престъпления.

От прокуратурата днес потвърдиха пре Frognews.bg, че старият им шеф Никола Филчев не е викан за разпит, нито му е повдигано обвинение.

Бившият главен прокурор от ефира на Канал 1 обяви, че е просто скромен пенсионер и сега бил в Германия. Вчера пред Frognews.bg ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов бе категоричен, че Филчев е щатен преподавател при тях и даже чул, че през януари е изпокъсал много студенти. Във форумите пък граждани питат как скромни пенсионери живеят в Германия и могат да си позволят да имат луксозно жилище на частната ул. „Арарат” в София, където се влиза през бариера и тежки охрани? Освен това се твърди, че Филчев се намира в България, но се крие и се представя, че е в Германия. Преди няколко години пък журналисти, които го търсили, получили лично от Фирчев обяснение, че са попаднали на магазин за плодове и зеленчуци, а той е продавачът.

От Алексей Петров се отрече и членът на Конституционния съд - проф. Петканов. Пред в. „Труд” той казва, че никога не бил занимаван с назначения на Трактора, нито се е виждал с него.

Николай Колев – Босия обаче разкри пред Frognes.bg, че проф. Петканов лъже или има проблеми с паметта. Той твърди, че има доказателства, че по време на жълтото царско управление Георги Петканов, като министър на МВР, Никола Филчев, като главен прокурор, Огнян Герджиков, като председател на Народното събрание и тайният агент Алексей Петров често са се събирали на конспиративни срещи във вила край Тетевен. Домакин им бил икономическият съветник на Трактора Йордан Владимиров Накев. Бизнесменът ги посрещал в приватизираната от него почивна станция на бившия Елпром – Тетевен. Според Босия обединяващото в карето Филчев, Герджиков, Петканов и Трактора е, че са били агенти на комунистическата Държавна сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 8071 |16.02.2010 Н. Филчев: Когато се говори за мафия, Костов е първият . 43| 13726 |15.02.2010 Филчев къса студенти в УНСС, бил тракторист на „Октоподите” . 2| 5136 |14.02.2010 "Апашите" се веселят, МВР ги търси по заведения . 15| 11439 |11.02.2010 Нанка Колева: Трактора е от наркогрупата на Филчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads