Реклама / Ads
11| 5771 |08.02.2015 НОВИНИ

Филип Златанов: Петьо Петров ми предложи да стана защитен свидетел

.
Филип Златанов
През лятото на 2013 г. влязоха в кабинета ми 9-10 следователи от СГП и започнаха да оглеждат всичко. Намериха тефтерчетата, след това отидоха при родителите ми без предупреждение. Това каза Филип Златанов по НТВ.
 

Откриването на тези тефтери им достави най-голямо удовлетворение. Тефтерите са еманация на злото. Лично аз за себе си, вече не мога да твърдя със сигурност от кой са манипулирани, кой има интерес.  Шест страници от тефтерчето липсват. Не съм говорил с Делян Пеевски, не съм имал никакви отношения с него. Цацаров е бил подведен, Петьо Петров, шефът на следствието,  ми предложи да стана защитен свидетел, за да избегна това, което се случи впоследствие с мен.  Тогава му казах, че няма какво да им кажа. Отказах да бъда защитен свидетел и сега ме наказват да ходя по съдилища. Не съм говорил лично с Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Нищо не съм съгласувал с Искра Фидосова и Делян Пеевски. Изчезването на тефтерчето е поредна мистерия. Може някой да се е притеснявал от нещо и е искал да ги няма тези тефтери. Спекулациите продължават.  Сами срещу всички сме аз и моите адвокати. Никога не съм изпадал в тази ситуация. Благодарен съм, че има едни адвокати, които се нагърбиха с тази задача и целия обществен натиск, обясни той.

 

Адвокат И. Савова допълни:  Сагата на Филип Златанов започва от анонимен сигнал. След това им протоколче, което казва кой стои зад него. Постановлението за образуване на досъдебно производство става пет дни по-късно. Толкова пъти се повтори Ц. Ц и Б.Б, че човек остана с усещане,че само с тези имена е пълно тефтерчето. Само на едно място има Б. Б. Този тефтер , броим и виждаме, че страници ги няма. Никъде не е отразено в протоколите, че има липсващи страници. След това го взимат и никой не го вижда. След това се появява на една пресконференция, която, Бога ми, не беше това. Ако тези тефтери бяха дошли в оригинал в съда, щеше да се види, че в тези тефтери има липсващи страници. Става дума за 6 страници. В имената фигурира Цацаров. Пише: Цацаров препраща сигнала на Янев. Филип Златанов си води едни записки и те стоят на бюрото му две години. След това някой влиза , взима ги и прави с тях каквото си иска. Как ще повярваме в изчезването на тефтерите. В нито един момент поемното лице, на което са дали тефтерите не ни е било известно. Тези тефтери трябва да изчезнат, защото работиш с едно доказателство, което е манипулирано. Защо прокуратурата не каза какво прави по това, кой е манипулирал, как изчезнаха тефтерите и т. н. Ние искаме да докажем истината, а тя се доказва най-трудно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5695 |03.02.2015 ВКС категоричен: Петьо Петров е измислил подкупа на Цонев, Попов и Сантиров . 15| 11539 |26.01.2015 Адв. Д. Филипова пред Фрог: Много хора ще загубят жилищата си заради франка . 2| 4538 |11.01.2015 Адвокатът на Ф. Златанов: Подмятаха ми "днес те има, утре те няма" . 5| 5687 |06.01.2015 Адвокатът на Филип Златанов: Убиха баща ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads