Реклама / Ads
20| 8719 |15.10.2014 НОВИНИ

Св. Филипов за Фрог: Кабинетът вече е договорен на 75%

.
Светозар Филипов Източник: Фрог нюз
Не може в 21 век да сме зависими от партия, която е повече на етническа основа, отколкото на национална и изцяло владее политическия ъндърграунд в държавата. Българската политика се отличава от европейската с това, че е политика на задкулисието. ДПС реално е партията, която владее това задкулисие, коментира за Фрог нюз Светозар Филипов, родственик на първия български екзарх Антим I и съучредител на „Сдружение обединени вероизповедания” и създател на фондация “Български манастири и църкви”.
 
За последните години ДПС с парите на българския данъкоплатец реално постигна своите успехи. С тези пари те си обучиха младежката организация, която е една от най-силните, вкараха си и евродепутати. Все по-голямо е нахалство, което си позволяват в тази страна. Ако те нямаха толкова силен политически и финансов ресурс, това нямаше да се случи. Това е партията, която е най-близо като структура до модерните в последно време джихадисти или Ислямска държава, заяви Филипов.

Относно срещата на Лютви Местан и представителя на главно мюфтийство заедно с Реджеп Ердоган в Анкара точно преди изборите за европейски парламент, Светозар Филипов коментира, че това е демонстрация тип „ние си правим каквото си искаме”. Докато представител на ДПС и на Главно мюфтийство си разхождат обувките по Анкара, изведнъж се срещат на кафе с Ердоган, по изключително случаен начин. При положение, че подобни „случайни” срещи в дипломацията се уговарят понякога и години преди това.

Сега докато има протест в Дупница срещу бат’ Сали, комисари на ДПС обикалят из Родопите и други части на страната, където живеят мюсюлмани и помаци, и им обясняват „вижте ги какви са лоши българите, ако не гласувате за нас, утре и на вас ще скочат”, каза още Филипов. Проблемът на България не е етническият модел на развитие и общуването между българи, турци, арменци, помаци, мюсюлмани, католици и т.н. Проблемът на България се казва ДПС и Главно мюфтийство.

Кандидатурата на бат’ Сали за депутат от Кюстендил, според Светозар Филипов не е в следствие на недомисляне, при тях всичко е с умисъл и с три хода напред. Точно както беше издигнат и Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Повече го приемам като гавра. И казвам голямо благодаря на хората в Кюстендил, Дупница, Габрово, за това, че отстояват българското си самосъзнание. Предишната седмица протестиращите от Дупница бяха пред ЦИК. Те започват война. В първия работен ден на 43-ото НС те се подготвят пак да дойдат пред парламента. Аз ще подкрепя тези хора, заяви родственикът на Антим Първи. Кметовете на градовете Кюстендил, Дупница, Карлово са хора, които заслужават уважение, защото посмяха да кажат, че има проблем в тази държава и той се нарича ДПС. Те са ни подкрепяли много и за вакъфските имоти.

Нещата, които се случват в последните години, са благодарение и на нефелния изборен кодекс, в който огромно участие имат отново ДПС. Включително в 42-ото НС зам.-председателят Мая Манолова не направи нищо по отношение на гласовете от Турция. Манолова беше толкова клекнала пред ДПС, че те си вкараха всички поправки, които им бяха изгодни. В изборите за 43-то НС от Движението за пореден път ни доказаха, че знаят точния брой на избирателите си, знаят кой точно в колко часа да гласува. Има военни строеве, които пасти да ядат пред структурата на ДПС. Силно впечатление ми направи в изборният ден на 5 октомври, че до 18 часа изборната активност в Бурса беше ниска. Точно един час преди края на изборния ден тя се увеличи, след като избирателите бяха закарани с автобуси. На изборите, които съвпаднаха съвсем „случайно” с Байряма, много избиратели гласуваха в Турция като Ахмед, Хасан, Гюрджан, но успяха да го направят и като Иван, Петър и Георги в България.

Сегашният изборен кодекс е продължение на кодекса „Фидосова”, който е пълен с препъни камъни, коментира още Светозар Филипов. Благодарение на него ДПС вкара в 42-ото НС трима депутати от София с гласове от Бурса. Още първоначалния изборен кодекс е мъртво роден. Българският парламент е този, който позволява да се случва това. Единствената партия, която вдигна гласовете си на Европейските избори, беше ДПС, на изборите за парламент също. Според мен дори ДПС вече е втора политическа сила, но все още не смеят да го покажат явно, за да не предизвикат до краен предел търпението на българина. При тях всичко е като по ноти.

Аз не вярвам, че договорките за властта се постигат в зала „Запад” или зала „Изток” на Народното събрание, коментира Филипов. Всичките договорки се случват по офиси, ресторанти, мазета, тавани. Затова и говорим за политически ъндърграунд. Вече е ясен на 75% кабинетът. Договорени са постове, министерства, заместник министри. Но бъдещия парламент няма да пипне структурите на ДПС, които са навсякъде, включително в комисия по дискриминация и къде ли още не.

Това е театър, който Лютви Местан го играе отдавна. След изборите за Европарламент имаше пресконференция на бившия председател на БСП Сергей Станишев, когато в 10.45 часа сутринта той обяви, че тръгват към промени в Изборния кодекс за въвеждане на задължителното гласуване. 15 минути по-късно Бойко Борисов обяви пред медиите, че ще подкрепи за това БСП. В 11.15 часа Лютви Местан даде пресконференция, на която изглеждаше като Тодор Живков на пленума на 10 ноември. В 13 часа Изпълнителното бюро на ГЕРБ излезе с решение, че няма да подкрепи задължително гласуване. В рамките на 2 часа ГЕРБ си промени мнението. За какво извиване на ръце става въпрос. ДПС държат безкрайно много компромати.    

Единственото добро нещо според Светозар Филипов, след като е видял пълният списък на депутатите в 43-ото НС, е да работят два дни и да се саморазпуснат. Първият ден да мине през комисии проект за провеждане на задължително гласуване, на другия ден да мине на първо и второ четене и да си заминават и да спестят парите на данъкоплатците. Моята прогноза и преди изборите беше, че този парламент ще е много шарен, но за сметка на това много кратък. Тези 8 партии в парламента каквото и както и да се договорят, навсякъде ще мирише на задкулисие. Преди няколко дена излезе изявление на Ангела Меркел, че за България най-добре да се ходи на нови избори.

На въпрос как се позиционира Реформаторския блок в тази обстановка, Светозар Филипов коментира, че на Реформаторския блок му вика Приватизаторски блок. Това са хората, които много успешно превърнаха прехода в приход. Това са хора, продукт на драгалевска лаборатория, които по време на кампанията преди избори за Европарламент плюеха всеки. Сега на четна дата не подкрепят Бойко Борисов за премиер, на четна дата – го подкрепят. Единият от РБ се бори за министър на правосъдието и зам.-министър председател, другият се бори за министър на здравеопазването. След като плюха всички сега сядат на преговори на една маса. За пред обществото най-вероятно ще бъде формулирано: „Ние мислим за България и за бъдещето на България”. Рано или късно вярвам, че голяма част от Реформаторския блок ще завършат в Централния софийски, зимно време в килия със западно изложение, лятно – с южно изложение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7249 |14.10.2014 Б. Димитров за Фрог: ДПС ще оттеглят бат‘ Сали . 14| 5599 |14.10.2014 М. Багдасаров пред Фрог: ДПС лъже, че са дошли 40 000 от Турция за вота . 51| 9512 |14.10.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Манолова е с такихардия, мъжът й и Местан с хипертония . 1| 5495 |13.10.2014 Д-р Дянкова пред Фрог: Отровните гъби поразяват черния дроб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads