Реклама / Ads
6| 6994 |25.05.2019 НОВИНИ

Фирмата, доставчик на машини за гласуване, се оплака от МВР

.
От Централната избирателна комисия съобщиха за сигнали, свързани с проблеми с доставката на машините за гласуване.
 

От фирмата доставчик "Сиела Норма" твърдят, че МВР променя предварително съгласувани графици за пренасяне на машини. Проблеми са установени в Софийска област, Враца и 23-ти район в София град, съобщи БНР.  ЦИК ще изпрати писмо за съдействие до ръководството на МВР и до фирмата доставчик, каза председателят на комисията Стефка Стоева:

 

"Току-що съм получила съобщение. Продължават проблемите с полицията. Почти всички техници са "арестувани" и чакат. Ще пропадне инсталирането. Това ми пишат, така че тук нашите успокоителни разговори как всичко е добре, това е съобщение на моя телефон. Второ съобщение от Тодоров, аз сега ще помоля да ни пишат писма, както се общува, а не да ни пращат съобщения. Това не е начин на кореспонденция. Ние не си пишем поздравления".

 

Централната избирателна комисия покани на спешна среща по казуса с доставката на машините до секциите директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

 

Междувременно стана ясно, че в болниците, домовете за възрастни хора и в санаториумите в София утре също ще може да се гласува, като са разкрити избирателни секции за пациентите и медиците. В 24 лечебни заведения и домове за стари хора ще може да се гласува в 23-ти избирателен район, като най-голям брой секции в лечебни заведения - 11, има в район "Триадица".


В 24-ти избирателен район за столицата пациенти и медици ще могат да гласуват в Първа, Втора и Пета градска болница, както и в болница "Царица Йоанна". В 25-ти избирателен район секции ще са разкрити в АГ болница "Света София" - бившата "Тина Киркова", в болница "Надежда", в Трета градска болница и в Специализираната болница по ортопедия "Проф.Бойчо Бойчев" в "Овча купел", както и в 6 санаториума в Банкя също има разкрити секционни избирателни комисии. В Александровска болница са разкрити 4 секции и по една във Военномедицинска академия, "Пирогов" и болница "Света Анна". В 6 болници в градовете от Софийска област също са разкрити по една избирателна секция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3794 |17.05.2019 ЦИК крие информация от ”Прозрачност без граници” за наетите машини за гласуване . 0| 3586 |16.05.2019 ЦИК представя машините за електронно гласуване . 0| 3961 |11.05.2019 ЦИК: Машините за гласуване са доставени . 0| 4330 |10.05.2019 Машините за гласуване на евровота са доставени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads