Реклама / Ads
10| 14524 |30.11.2009 НОВИНИ

Фолк звезди "горят" заради данъци и силиконови цици

.
Колко ли данъци са платили тези гърди... Източник: Polar
Списък с над 50 фолк и поп звезди се проверява от данъчните и Икономическа полиция. Това са най-известните имена в жанра, за които има сведения, че укриват данъци от години.
 

Контролните служби разполагали с множество записи на концерти и участия
на изпълнителите, за които никой не е подавал декларации и съответно не е плащал данъци, научи Frognews.bg. Договори певците имали само с някои от най-големите заведения. Куриозът бил, че десетина популярни имена нямат никакви осигуровки и внесени данъци, което ги превръщало автоматично в безработни и бедни граждани. Те обаче живеели в лукс.

Ще се проверяват и пластичните операции, които са си направили, корекциите на гърдите, силиконовите устни, корекциите на тялото и пр. По този начин специализираните клиники също ще трябва да докажат какви суми са получили и какви данъци са платили.

В момента звезди наемат спешно адвокати и вадят нотариални заверки на договори за заеми от познати и приятели. Така щели да доказват състоянието си и имотите.
Съобщението, че в момента се проверявали само 16 от най-нашумелите имена било с цел да не се предизвика паника и длъжниците да се изпокрият или да търсят начини за спасение. На прицел били коледните и новогодишни изяви на фолкгилдията. Някои от тях щели да бъдат филмирани, а на други още на място щяло да се проверяват договорите за участие.
Фолкпевица пък декларирала доход от 86 хил. лв. за 2008 г. при положение, че хонорарът й за едно участие е минимум над 6000 лв. Имало и такива, които за участие взимали по 20-30 хиляди лева.

Най-трудно щели да бъдат доказани доходите от участия в предизборни кампании. Там парите се давали в повечето случаи кеш, което устройвало и партийте, които също нямало как да докажат призхода на тези пари.

В момента се описват имоти в София, Пловдив, Стара Загора и Черноморието, където много от звездите освен вили имат и далове от хотели и чалга клубове. Певците ще трябва да доказват и как са купили скъпарските си коли.
Споменават се имената на Азис, Глория, Ивана, Преслава, Рени и др. Истината обаче е, че заповедта е да се проверяват всички наред. Никой до сега не бил водил сметка на участията на изпълнителите и те си живеели безгрижно с минимални вноски за пенсия и здравни осигуровки. Парите от участия в частни партита, клубове, заведения и масови концерти си прибирали без никакви отчисления. Договорките и тарифите често били договаряни устно, липсвали каквито и да било документи.

Очаква се резултатите от проверката да бъдат ясни в края на януари. Всички открити нарушения ще бъдат предадени в прокуратурата за образуване на дела.

В скоро време към списъка с певците щели да бъдат прибавени и някои актьори, които изкарвали големи хонорари като водещи на тържества и балове на олигарси, а в декларациите им липсвали тези доходи.

Преди две години известният американски актьор Уесли Снайпс бе осъден на три години затвор за неподадени данъчни декларации.

Съд грози и звездата Арнолд Шварценегер сега губернатор на Калифорния за това, че пропуснал да си подаде данъчни декларации през 2005 и 2006 г. за над 56 000 долара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4858 |28.11.2009 Жена намушка мъжа си заради закъснение . 7| 5005 |27.11.2009 Зам.-министър подаде оставка заради служба в ДС . 2| 5234 |25.11.2009 Заляха с киселина две студентки заради ревност . 6| 4895 |22.11.2009 Наши цигани се посръбчват заради Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads