Реклама / Ads
10| 6259 |29.08.2013 НОВИНИ

Фонд "Земеделие" прие оставката на Порожанов

.
Румен Порожанов
Оставката на Румен Порожанов като председател на УС на ДФЗ-РА бе приета от управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция. Това стана на извънредно заседание на УС, на което бе разгледана подадената оставка и мотивите към нея, съобщиха от пресцентъра на ДФЗ.
 

Румен Порожанов благодари на министър Греков за отличната атмосфера на работа, която професор Греков наложи като стил на управление на МЗХ в първите три месеца от управлението му.

От своя страна министърът на земеделието и храните Димитър Греков благодари на Порожанов за добрата работа и координацията между министерството и фонда.

„Категоричен съм, че въпреки тази промяна, МЗХ и ДФЗ трябва да осигурят нужната приемственост, за да може ДФЗ успешно да премине двата предстоящи одита на ЕС и на Европейската сметна палата, които трябва да приключат до края на годината", заяви министър Греков.

УС на ДФЗ взе решение временното управление на Фонда да бъде възложено на настоящия заместник-изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" - РА, с ресор „Технически инспекторат и Пазарни селскостопански механизми" – Васил Грудев. Румен Порожанов изтъкна, че Грудев е специалист с изключително добър поглед върху работата на агенцията, който може да осигури необходимата приемственост в работата на службата. Предложението бе подкрепено единодушно от членовете на УС.

В допълнение към дневния ред - УС на ДФЗ прие доклад за отпускане на финансов ресурс в подкрепа на българските картофопроизводители. Решението предвижда увеличение на максималния бюджет на помощта за 2013 - 2014 г. от 3 млн. лева на 6 млн. лева, а максималният годишен бюджет се увеличава от 1,4 млн. лева на 3 млн. лева. Финансовата подкрепа се отпуска за закупуване на препарати за растителна защита за борба с почвените неприятели.

УС на ДФЗ прие и доклад за осигуряване на средства за изплащане на финансова помощ за инвестиционни разходи на групи производители на плодове и зеленчуци в размер на 5 421 361,94 лв. за 2013 г. От тях 2 977 963,26 лв. са от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, а 2 443 398,68 лева са национално съфинансиране.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5797 |23.08.2013 Дончев към Зинаида Златанова: Общи приказки за еврофондовете не вървят . 15| 5238 |22.08.2013 Златанова: Темата за еврофондовете беше политизирана . 47| 5453 |21.08.2013 Т. Андреева: Не приемам упреци от ГЕРБ за здравеопазването . 4| 5398 |31.07.2013 Правителството прие управленската си програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads