Реклама / Ads
0| 3732 |21.10.2016 НОВИНИ

Фондът за лечение на деца е с нов Обществен съвет

.
Правителството определи нов състав на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“ поради изтичане на мандата на досегашния. Решението е взето неприсъствено.
 

 В Обществения съвет ще продължават да осъществяват дейност медицинските специалисти проф. Пенка Переновска, проф. Радка Тинчева, проф. Огнян Бранков, проф. Искра Христозова и доц. Румен Кастелов. Техни заместници ще бъдат гл. ас. д-р Ирен Цочева, доц. Даниела Авджиева, доц. Христо Шивачев, д-р Боряна Аврамова и д. м. проф. Пламен Кинов. За нов член, медицински специалист, е определена проф. Венета Божинова-Чамова, която ще бъде замествана от резервния член проф. Иван Литвиненко. Своята дейност в състава на Обществения съвет ще продължат представителите на Държавната агенция за закрила на детето, на Министерството на здравеопазването, на Българския червен кръст и на Агенцията за социално подпомагане. Това са съответно Теодора Иванова, проф. Златица Петрова, проф. д-р Красимир Гигов и Емил Тодоров. За резервни членове са определени съответно Татяна Димитрова, Мария Недялкова, Живка Китанова и Нина Кънчева. Представители на представителните организации за защита правата на пациентите ще бъдат Анна Илиева и Петя Александрова, а резервни членове – Весела Топалова и Мина Енева-Ламбовски. От неправителствените организации, осъществяващи дейност в областта на подпомагането на деца в страната и дарителство, са определени Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб“ и Димитрина Михайлова, представител на Национална педиатрична асоциация. Резервни членове са съответно Владимир Томов и Клара Балджиева. От Българска национална телевизия представител ще продължи да бъде Мария Чернева. За Българско национално радио като представител в съвета е определен Виктор Серафимов. Резервните членове са съответно Антония Харалампиева и Десислава Лилова. За представител на друга медия е включена като редовен член Мария Бояджиева (БТВ), а като резервен член – Цветелина Цветкова (Нова телевизия). Запазва се досегашната практика представителят на Държавната агенция за закрила на детето да бъде председател на Обществения съвет. Мандатът на Съвета е три години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4050 |18.10.2016 Състоянието на децата от катастрофата край Мездра е тежко . 0| 3807 |17.10.2016 Касапница край Ребърково: ТИР помете кола с три деца . 1| 4123 |16.10.2016 НСИ: Много български деца живеят в риск от бедност . 0| 3682 |09.10.2016 Намериха децата бегълци в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads