Реклама / Ads
11| 5960 |12.09.2011 НОВИНИ

Ст. Форбс: Преизберат ли Обама, идвам в България за постоянно

.
Стив Форбс
Президентът Обама провежда погрешна икономическа политика, казва милионерът-журналист.
 

 

Кризата на практика продължи, защото грешките, направени преди 2008 г., също продължиха и продължават. Централната банка, Федералният резерв печатат твърде много долари, което подкопава стойността на долара, казва в интервю за в. 24 часа милионерът Стив Форбс. Той е президент и главен редактор на "Форбс медия" - изданието, което публикува прочутите годишни класации на най-богатите личности и компании в Америка и по света.

Това е невероятно разрушително и една от критичните причини защо икономиката ни не се развива добре, продължава журналистът. За съжаление Европейската централна банка следва лошия ни пример и прави това, което и ние, но това не е добре.

Продължавам да мисля, че президентът Обама провежда погрешна икономическа политика. Той направи долара още по-слаб, вместо да поправи грешките на предишното правителство. Опитва се да увеличи данъците, поставя законодателството на здравеопазването и финансовата индустрия в тежка ситуация, поставя тежести на бизнеса. Затова икономиката не се развива толкова добре, колкото трябва.

Най-лошото отмина. Но ще има нови бури, особено в Европа, заради дълговата криза в страни като Гърция и Португалия. Там дългът трябва да бъде преструктуриран. Тези страни трябва да намерят начин да редуцират харчовете си, но и да извършат позитивни реформи, каквито извършва България, сред които е и 10-процентният плосък данък.

Първото и най-важно е възстановяването на силата и целостта на американския долар...Като спрем да печатаме толкова много долари. Също трябва да вържем долара за златото, както е било до началото на 70-те г. Освен това трябва да променим данъчните закони, да въведем плосък данък, да намалим държавните харчове, да отменим закона за здравеопазването на президента Обама и да почнем отново със здравната реформа.

Човек не може никога да бъде сигурен, но републиканският кандидат за президент ще отстрани г-н Обама. Сигурен съм, че добрите кандидати ще се появят. Един от тях може да бъде губернаторът Рик Пери от Тексас. Кандидат, който представи платформа за реформи, ще отстрани г-н Обама.

 

Засега планирам да се занимавам с това, с което и в момента.

Ние се нуждаем от няколко вътрешни реформи - засилване на долара, опростяване на данъчното облагане, намаляване на разходите, здравната реформа, т.е. отменяне на това, което ние наричаме Обама кеър (грижата на Обама - бел. авт.)

Гърция трябва да бъдат направени няколко неща. Например трябва да бъдат редуцирани разходите на правителството. Те опитаха да направят стъпки в тази посока, но не са предприели нещо сериозно. Друга стъпка е да реформират системата за собственост, да се преодолее бизнес бюрокрацията, да се въведе плосък данък, да се последва примерът на Полша за приватизацията. Последното споменах в една моя статия неотдавна - гръцките политици трябва да се поучат от Полша, която е положителен пример, приватизирайки над 500 компании в последните 2 г.
Еврото трябва да оцелее и Европейският съюз ще оцелее, ако веднъж европейските управляващи спрат да претендират, че няма криза.

България направи правилната крачка с плоския данък и че българската икономика се развива много по-добре от тази на Гърция. Може би гръцките чиновници трябва да посетят София.

 

Надявам се да се върна в България. Имате много хубави места. Ако господин Обама бъде преизбран, може би ще дойда в България за постоянно, казва Стив Форбс за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5606 |11.12.2010 Цв. Цветанов: САЩ са с нас; идвам си от най-ползотворното посещение . 20| 5777 |27.08.2010 Борисов обядва с Обама, Клинтън го кани на форум . 3| 5102 |06.06.2010 Борисов: Сега имам Цветанов, не е нужно да идвам аз с багера . 11| 6526 |26.08.2008 Разкриха атентат срещу Барак Обама, 4-ма арестувани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads